Reacties van (oud)cursisten

Op deze pagina lees je reacties van wat cursisten vinden van de heksenopleiding, de schriftelijke heksencursus en de jaarfeestvieringen. Vind je het leuk om met hen in contact te komen? Stuur me dan een berichtje en meld je aan voor het besloten heksenforum op Facebook. 

Heksenopleiding en jaarfeesten

Ik volg de 1-jarige heksenopleiding bij Ilona. Deze dagen zijn voor mij heel gezellig, leerzaam, maar vooral waardevol!
Het geeft me een leidraad, een mooi pad wat ik kan gaan volgen.
De jaarfeesten geven iets extra's, even stil staan bij dat onderdeel van het heksenjaar, waarin je tot loslaten, stilte, groei en bloei kan komen.
Ik vind Ilona een lieve wijze vrouw, die de lessen en de jaarfeesten super verzorgd!
Alles past in het thema en gaat mooi in elkaar over.
Ik was op zoek naar een stukje meerwaarde, inzicht en groei.....die heb ik zeker door het volgen van de opleiding gevonden!
LuusImage

Schriftelijke heksencursus

Al zo'n 10 jaar houd ik me met hekserij bezig. Jarenlang las ik voornamelijk boeken over hekserij, verdiepte me erin, maar praktisch bezig zijn kwam er eigenlijk niet van.

Zo kwam ik via internet ook bij Nanaya terecht. Zij bood 'n cursus aan, die zeker niet duur was! Door het inzenden van mijn huiswerk, wat ze met reacties en tips terugstuurde, ontstond 'n prettige relatie met haar. 

Haar cursus was erg prettig om te volgen. Naast de informatie, bracht ze ook lijn aan in het jaar, door heksensabbats duidelijk te omschrijven én zette je aan om praktisch aan de gang te gaan door je opdrachten te geven. Zoals zij zelf terecht zegt, hekserij is niet iets dat je alleen leert door te lezen. Het is iets wat je moet ervaren en moet doen.

Haar heksencursus heb ik ruim 4 jaar geleden gevolgd met heel veel plezier! Ik heb haar cursus nog altijd in klappers in mijn boekenkast staan en kijk er nog regelmatig in.

Gelukkig is het nog altijd mogelijk ideeën van haar te krijgen d.m.v. haar heksenkrant. Deze verschijnt zo'n 8 x per jaar, en heeft telkens 'n thema. B.v. veiligheid en bescherming, thema's m.b.t. het komende jaarfeest, hoe je die kunt vieren, veel (mooie!) visualisaties, creatieve opdrachten, ook 'n uitgebreide behandeling van het spiraal enz.enz.

Teveel om alles te benoemen, maar voor mij blijft Nanaya een geweldige heks met heel veel kennis en creativiteit die zij met veel liefde uitdraagt! 
Adriana
Image
Image

Schriftelijke cursussen

Inmiddels heb ik zowel de schriftelijke heksencursus als de schriftelijke tarotcursus gevolgd bij Nanaya. Deze beide cursussen zijn erg mooi opgebouwd, fijn geschreven en met duidelijke uitleg. In de cursussen kom je inspirerende opdrachten tegen die soms best confronterend en lastig waren.
Ik ben mezelf zeker regelmatig tegengekomen, maar ik heb ook ontzettend veel geleerd en ik ben zeker gegroeid.

Aan het begin vond ik het erg spannend om mijn huiswerk in te sturen omdat het een erg persoonlijke weg is. Het is dan heel fijn om te merken dat de feedback die ik terug kreeg heel open, eerlijk en zonder oordeel was. Dat maakte dat ik me vrij voelde om vragen te stellen en mijzelf ook open en kwetsbaar op te stellen.

Bedankt voor de vele inzichten, duidelijke uitleg en opbouwende feedback!
Anna
Image

Heksenopleiding

Elke maand mag ik me verheugen op een leuke dag, helemaal voor mezelf. Ik moet daarvoor uit Maastricht komen, maar dat is voor mij totaal geen probleem. De opleidingsdagen zijn gezellig, leerzaam en inspirerend. De manier van lesgeven van Ilona is heel afwisselend: stukje theorie, stukje doen en tijdens de lessen heb je ook het creatieve gedeelte. Het verveelt niet, de dagen vliegen juist om.

Hekserij is voor mij persoonlijk groeien, met de natuur en spiritualiteit. Je komt heel dicht bij jezelf te staan, wat ontzettend mooi is!

Je kan hekserij helemaal invullen, hoe jij het wil. Want ieders pad is heel persoonlijk. En soms kruisen wegen elkaar. Zo heb ik dit jaar hele lieve heksen mogen ontmoeten!
Rebecca