Calciet

Een edelsteen die ik bij uitstek vind passen bij Imbolc is de calciet. Calciet is er in allerlei lichte, vrolijke tinten, zoals geel, groen, blauw en oranje en past daarom bij de zachte kleuren van Imbolc. Calciet is vaak deels doorschijnend met een glasachtige glans. Het is een activerende en stimulerende steen die energie in beweging zet. Calcieten kunnen gebruikt worden om je concentratie te verbeteren, je immuunsysteem een boost te geven en het stimuleert de calciumopname. Allemaal zaken die perfect passen bij deze tijd van het jaar.
Naast deze algemene werking hebben de verschillende kleuren calciet ook verschillende effecten. Zo staat de blauwe calciet bekend om zijn rustgevende werking en door zijn kleur werkt hij in op het keelchakra. De groene calciet werkt in op het hartchakra en helpt bij het loslaten van oude gedragspatronen en voorbije relaties. De gele calciet stimuleert wilskracht: de energie van het zonnevlechtchakra. Rood en oranje calciet werken in op de onderste twee chakra’s en zorgen voor een betere aarding en creativiteit.

Calciet is een edelsteen die zowel ruw als gepolijst veel voorkomt. Je kunt de stenen goed gebruiken bij een massage of ’s avonds voor het slapengaan een tijdje op het bijbehorende chakra leggen. De ruwe stenen absorberen negatieve energie in de ruimte. Calciet komt veel voor en is daardoor goed betaalbaar. Ik heb in mijn praktijkruimte een paar grote stukken geel en oranje calciet liggen, omdat ze een vitaliserende energie uitstralen. Wanneer je vermoeid bent of last hebt van winterdepressie zijn dit bij uitstek geschikte edelstenen. Houd ze gewoon een tijdje vast of zet ze op je werkplek neer. Leg calciet bij voorkeur niet te lang in het water. Afspoelen om hem te reinigen kan wel prima, zeker als je hem daarna meteen afdroogt.

Copyright © Nanaya, 2021