Zonnevlechtvisualisatie

Met Litha vieren we de langste dag en de kracht van de zon. De natuur bruist van het nieuwe leven. Alles is weer groen en vol kleur. De zon is krachtig, fel en warm en lijkt ons aan te sporen om erop uit te trekken en de wereld te ontdekken. Litha is een mooi moment om je plannen en ideeën een extra boost mee te geven. Het is een tijd om je creativiteit te laten stromen en je wensen een zetje in de goede richting te geven. Na Litha, wanneer de zon elke dag een stukje korter te zien zal zijn, kunnen je plannen rijpen zodat je later in het jaar kunt oogsten. Als je geen duidelijke wensen of plannen had waarmee je de afgelopen maanden aan de slag bent gegaan, kun je de energie van Litha goed inzetten om contact te maken met je zonnevlecht en te ontdekken wat je echt wil in je leven. Je maakt dan verbinding met je eigen levenskracht, die je altijd in de voor jou juiste richting stuurt. Soms slokt het leven van alledag ons zo op, dat we die innerlijke richting niet meer volgen en die innerlijke stem niet meer horen. De krachtige zonne-energie van Litha kan je helpen om weer in contact te komen met je zonnevlecht, het derde chakra waar je ‘ik wil’-kracht huist. De onderstaande visualisatie met oefening kunnen je daarbij helpen.
Deze visualisatie kun je het beste buiten in de zon doen. Doe je de visualisatie binnen, besteed dan eerst wat extra aandacht aan het je voorstellen van de zon die boven je schijnt.

“Haal een paar keer wat dieper adem. Voel hoe je bij elke uitademing een beetje meer los kunt laten. Alle gedachten en gevoelens die je op dit moment niet nodig hebt, laat je via je uitademing naar buiten stromen. Word je dan bewust van de zon boven je. De warmte van de stralen op je huid. Het licht dat je zelfs met gesloten ogen bereikt. De zon is de reden dat er leven is op aarde. Zonder zijn kracht, zou hier niks zijn. Wij hebben in onszelf allemaal een klein beetje van deze zonne-energie, opgeslagen in onze zonnevlecht. Onze innerlijke vlam, die zorgt voor wilskracht in ons leven. Die je enthousiast maakt, passie laat voelen en je een duwtje in de juiste richting geeft.

Laat je aandacht van je hoofd naar je zonnevlecht afdalen. Leg je handen op je buik en voel het gebied eronder op en neer gaan onder je ademhaling. Hier huist jouw wil, jouw creativiteit. Voelt die krachtig aan of zwak? Voelt het er warm of koud? Kun je er makkelijk contact mee maken of voelt het alsof het weggestopt zit? Misschien komen er al allerlei ideeën bij je op, zodra je alleen maar contact maakt met dit gebied. Laat alles gebeuren en neem gewoon even de tijd om met aandacht bij je zonnevlecht te zijn.

Stel je dan voor hoe vanuit je kruin het zonlicht naar binnen schijnt. Het gaat dwars door je heen, alsof je lichaam doorzichtig is geworden. De warme zonnestralen gaan dieper en dieper je lichaam door, totdat ze bij je zonnevlecht zijn aangekomen. Hier voeden ze jouw innerlijke vlam, zodat die groter en groter wordt. Voel wat er gebeurt onder je handen. Terwijl de zon je zonnevlecht voedt, groeit je wilskracht. De kracht die zegt ‘ik wil….’ Veel mensen hebben bij de wil een negatief beeld, alsof je door te willen niet spiritueel genoeg bent of te egoïstisch. Terwijl je wil juist zorgt voor je passie en je enthousiasme. Willen in z’n meest pure vorm zorgt ervoor dat je je leven invult op een manier die bij jou past. Zo volg je jouw eigen pad.

Wanneer de zon je zonnevlecht een tijdje van extra energie heeft voorzien, kun je zelf kiezen hoe sterk en krachtig je deze wil maken. Laat je lichaam van doorzichtig weer z’n eigen substantie aannemen en laat al het teveel aan zonne-energie via je uitademing weer naar buiten stromen. Wilskracht is goed, maar een exces aan zonne-energie kan jezelf en anderen overweldigen. Laat je innerlijke vlam de grootte aannemen die voor jou precies goed voelt. Zet de extra energie in op een manier die bij jou past. Voed er je ideeën en plannen mee. Volg het om je eigen pad te bewandelen. Haal dan nog een paar keer wat dieper adem en kom helemaal terug in het hier en nu. Open wanneer je daaraan toe bent je ogen.”

Hier vind je een schrijfoefening die je kunt doen om je te laten ontdekken wat je nou echt wil: Schrijfoefening

Copyright © Nanaya, 2021