Wensbuidel

Een wensbuidel is een soort amulet of talisman.
Van oudsher was een amulet een voorwerp dat je bij je droeg ter bescherming. Tegen gevaar, ziekte, kwade geesten of ander ongeluk. Een talisman is eerder een symbool dat geluk aantrekt. Van beide wordt geloofd dat ze magische krachten bezitten. Vaak was een talisman of amulet een steen, een sieraad of een dierenbotje. Een wensbuidel kun je om allerlei redenen maken. Je kunt er eentje maken om je te beschermen tegen negativiteit, maar ook om juist positieve zaken aan te trekken.

De wensbuidel die past bij Ostara is er eentje om je te helpen je doelen te verwezenlijken. Je kunt hiervoor kleine voorwerpen verzamelen die je vindt passen bij wat je wil bereiken. Je kunt denken aan edelstenen, kraaltjes, veren, gelukspoppetjes of gedroogde kruiden. Ook kun je wat stukjes papier knippen waarop je je wensen schrijft en deze opvouwen of oprollen en in je buidel doen. Het dichtknopen van de buidel zorgt ervoor dat de energie vastgehouden wordt en niet weglekt. Net als je je focus wil houden op dat wat je wil bereiken.

Je kunt de buidel tijdens je ritueel inwijden, door het te zuiveren met de vier elementen. Tijdens het vullen van de buidel visualiseer je wat je wil gaan bereiken. De buidel kun je bij je dragen, maar ook onder je kussen of op je nachtkastje leggen.

Copyright © Nanaya, 2021