Godinnenorakel

Gemaakt door: Amy Sophia Marashinsky
Aantal kaarten: 52
Gepubliceerd: Altamira, 1998
Afmeting: ca 10*18 cm
Soort kaarten: inzichtskaarten
Het godinnenorakel is de set die ik het meeste heb gebruikt, zowel voor mezelf als tijdens de heksenopleiding en jaarfeestvieringen. Het is een heerlijke set om mee te werken, omdat de godinnen toegankelijk zijn en elke kaart één duidelijk thema heeft. Het bijbehorende boek bevat uitgebreide beschrijvingen en helpt daarom met het duiden van de kaarten.

Het godinnenorakel is gemaakt door Amy Sophia Marashinsky en in diverse talen vertaald. Wat het orakel van Marashinsky onderscheidt van andere sets is dat je niet alleen kaarten koopt, maar een compleet boekwerk met een schat aan informatie over godinnen uit allerlei culturen. Van de Japanse Uzume (lach) en Amaterasu (schoonheid) tot de Griekse Aphrodite (liefde) en de Egyptische Bastet (spel). Bekende en minder bekende godinnen komen voorbij en elk archetype is deel van ons, waardoor de kaarten (verhalen, mythen en legenden) herkenbaar zijn en ons kunnen raken.

In het boek vind je bij elke godin een mythe en een idee voor een ritueel om je verder met haar te verbinden. Zo kun je de eigenschappen van deze godin integreren en haar energie inzetten om los te laten, aan te trekken of te groeien.

De eenduidige eigenschappen onder elke godin zorgen dat je de kaarten voor allerlei doelen kunt inzetten. Je kunt er traditionele leggingen mee doen, zoals heden-verleden-toekomst of het Keltisch kruis. Maar de set nodigt ook uit om eigen leggingen te doen of om dagelijks een kaart te trekken en je zo in een godin (en deel van jezelf) te verdiepen.

Met groepen gebruik ik de kaarten om er een zelfbedacht spel mee te spelen, waarbij ieder aan het begin 4 of 5 kaarten trekt en dan van de bovenkant van de stapel om de beurt een kaart trekt. Wanneer je de kaart (eigenschap/godin) wil houden, mag je één van de kaarten in je hand wegleggen. Wil je de kaart niet, dan mag één van de andere deelnemers de kaart wisselen met eentje in zijn/haar hand. De kaarten die worden afgelegd, mogen op dezelfde manier van eigenaar wisselen. Op deze manier leer je niet alleen elkaar beter kennen, maar het geeft ook inzichten in jezelf. Welke 4 of 5 eigenschappen wil ik het liefste bij me houden, omdat ze bij me passen of juist omdat ik ze graag wil ontwikkelen? Een luchtige manier om met godinnen te werken, maar met een diepere laag. Ik speel het altijd graag!

Het godinnenorakel kent diverse drukken en is momenteel alleen tweedehands te koop, maar mocht je het tegenkomen dan is het echt een aanrader!

Copyright © Nanaya, 2021