Stenen als talisman

Jarenlang had ik meerdere edelstenen in m’n slaapkamer liggen en vaak legde ik er eentje onder m’n kussen. Sinds de zwangerschap merkte ik dat ik daar weer behoefte aan kreeg en sindsdien ligt er een celestien onder m’n kussen. Een heel fijn formaat dat precies in m’n hand past. Ik zoek hem in m’n slaap regelmatig op en houd hem dan een tijd vast. Lekker verkoelend tijdens de warme nachten van afgelopen zomer. Een steen kan houvast geven, troost bieden en je helpen aarden. Zeker in een periode van verandering of loslaten is zo’n talisman prettig om in de buurt te hebben.
Edelstenen worden al eeuwenlang ingezet voor zowel hun schoonheid als energie. Anders dan kruiden hebben edelstenen een zachte werking en dat maakt ze voor vrijwel iedereen geschikt. Je kunt ze veilig uitproberen en ervaren wat de energie van een bepaalde steen voor je doet. Sommige kunnen best heftig aanvoelen, maar dan leg je ze eenvoudig wat verder weg. Dat is met kruiden (die vaak inwendig worden gebruikt) een stuk lastiger.

Tijdens de jaargroep oefenden we altijd met het voelen van energie via edelstenen. Het is een fijne manier om je te leren afstemmen op energie om je heen. Sommige stenen zijn heel duidelijk te voelen: zo heeft de rode jaspis een veel sterkere, opwekkende energie dan bijvoorbeeld de celestien. En een rozenkwarts heeft een zachte, vriendelijke uitstraling, terwijl zwarte toermalijn sterk aardend werkt.

Celestien is al jarenlang een van mijn favoriete stenen. In mijn allereerste heksengroep zat een vrouw die edelstenen verkocht en via haar heb ik een aantal mooie celestiengeoden kunnen kopen. De zachtblauwe kleur doet denken aan een frisse voorjaarshemel. Niet strak blauw, maar wat lieflijker. De steen werkt kalmerend en dat is precies waarom ik het zo’n fijne steen vind om in bed te hebben liggen. Als ik ’s nachts wakker word, geeft de celestien houvast.

Naast een edelsteen in je bed leggen of bij je dragen kun je stenen ook gebruiken om een amulet of talisman van te maken. Dat kan door er symbolen op te tekenen of ze te verwerken in een wensbuidel. Ook tijdens rituelen kun je bijpassende edelstenen inzetten om je intentie te versterken.

Wil je meer weten over edelstenen en hun werking of ben je op zoek naar advies over welke steen bij jou zou passen? Via https://www.magieshop.nl/ kun je gratis advies vragen om een passende steen uit te zoeken.

Copyright © Nanaya, 2021