Loslaatritueel met je lijf

Voor dit loslaatritueel kun je een trommel of ratel gebruiken. Je kunt starten met de loslaatvisualisatie als je niet weet wat je los wil gaan laten. Weet je al wat het is dat je los gaat laten, dan kun je meteen starten.
Trek een ruimte cirkel door de kamer waarin je je ritueel gaat uitvoeren, zodat je de ruimte hebt om te bewegen. Je altaar kun je het beste in het midden zetten, zodat je hier omheen kunt dansen. Nodig ook de godin Eurynome uit, van de dans en de extase.

Ga voor je altaar staan en maak contact met wat je wil gaan loslaten. Spreek het uit als dat goed voelt. Voel waar het in je lijf zit en begin vanuit daar te bewegen. Maak schuddende, dansende bewegingen, alsof je het je lichaam uit probeert te wiegen. Eerst rustig, en daarna steeds sneller. Gebruik je trommel of ratel om je bewegingen kracht bij te zetten.

Chant tijdens het dansen de volgende spreuk:
“Laat het los, laat het gaan,
Ik heb genoeg gedaan,
Laat het los, laat het gaan,
Ik heb er niets meer aan,
Laat het los, laat het gaan,
Stuur alles naar de maan,
Laat het los, laat het gaan,
Wij dorsen nu het graan,
Laat het los, laat het gaan,
Die allerlaatste traan.”

Gebruik geen briefje of tekst, maar laat de woorden volgen die bij jou passen. De chant is eenvoudig aan te passen en ook eindeloos te herhalen. Blijf dit doen totdat je vanzelf weer tot stilstand komt.

Maak contact met je voeten op de vloer of ga zitten als je een beetje duizelig bent geworden van de bewegingen. Voel hoe je lijf nu aanvoelt.

Bedankt Eurynome voor haar aanwezigheid in de cirkel en sluit deze af. Eet of drink wat om je lichaam weer te voeden.

Copyright © Nanaya, 2021