Bergkristal

Een edelsteen die met z’n lichtheid en zuiverende werking goed bij de lente past is de bergkristal. De naam bergkristal komt van het Griekse woord krystallos af, dat ijs betekent. De oude Grieken dachten dat bergkristal door de goden vormgegeven ijs was.
Bergkristal varieert van kleurloos tot troebelwit. Wanneer een bergkristal helemaal wit is, wordt het melk- of sneeuwkwarts genoemd. Het is een heel bekende edelsteen die in allerlei vormen voorkomt. Edelsteenpunten van bergkristal zijn heel populair en kunnen gebruikt worden bij genezingsrituelen. Je kunt zo’n punt ook verwerken in je staf en er de cirkel mee trekken.

Bergkristal heeft een zachte, neutrale energie en werkt in op het 7e chakra. De steen heeft daardoor invloed op onze gedachten en verbinding met het universum. Het is een prettige edelsteen wanneer je vaak sombere of zware gedachten hebt en hij kan licht en ruimte brengen. De steen kan eveneens ingezet worden bij concentratieproblemen.

De bergkristal wordt ook gebruikt om andere edelstenen op te laden en te versterken. Dit kan door er een andere edelsteen op of naast te leggen. Bergkristal is een reiniger, zowel van het lichaam als van de ruimte waarin hij ligt. De steen kan daarom ingezet worden bij ziekteherstel of na een operatie.

Copyright © Nanaya, 2021