Zonnesteen

De zonnesteen is oranjekleurig en schittert als de zon. De steen bevat kleine insluitsels van rode hematiet, waardoor de steen lijkt te glinsteren.
Deze edelsteen is familie van de maansteen en van labradoriet en het kent dezelfde opaal-achtige waas. Zonnesteen is niet zo’n bekende steen, maar wel uitermate bruikbaar.

Zonnesteen bevordert een zonnig humeur: het verbetert de stemming (zowel van de drager als wanneer je de steen in huis legt) en stimuleert levensvreugde, optimisme en zelfvertrouwen. De steen wordt ook wel ingezet bij depressieve klachten, vooral wanneer het gaat om winterdepressie of ‘herfstblues’. De steen zou je prima kunnen gebruiken samen met Sint Janskruid, of juist wanneer je op het kruid te heftig reageert. Stenen hebben altijd een zachtere werking dan kruiden die je daadwerkelijk inneemt.

Lichamelijk gezien kan de steen worden toegepast bij spijsverteringsklachten. Het werkt in op het gebied rond de zonnevlecht en alle bijbehorende organen. Je zou de steen met een pleister op je buik kunnen plakken of aan een lange ketting onder je kleding dragen. Door de kleur wordt de steen ook wel gebruikt bij menstruatieklachten of vruchtbaarheidsproblemen. Omdat de steen in verband gebracht wordt met de zon, kun je hem eveneens inzetten bij slechte doorbloeding en winterhanden of –voeten.

Zonnesteen kun je rond deze tijd van het jaar goed opladen met zonnekracht, simpelweg door hem overdag in de zon te leggen. Je kunt het opladen van zonnestenen zelfs onderdeel maken van je Litharitueel en zo de kracht van de zon visualiseren in de zonnesteen. In de herfst of winter kun je de ‘opgeslagen’ energie dan inzetten wanneer je hem nodig hebt.

Copyright © Nanaya, 2021