Herinneringstasjes maken

Een vriendin van me, uit de allereerste heksengroep die ik oprichtte, maakt prachtige tasjes van stof, borduursel en kralen. Ze noemt ze schattentasjes: een tasje waar je bijzondere voorwerpen of schatten uit de natuur in kunt bewaren. Zij inspireerde me om het in deze heksenkrant over herinneringstasjes te hebben.
Een mooie manier om om te gaan met het thema loslaten, is namelijk een herinneringstasje maken. Dit zou je prima als onderdeel van je jaarfeestviering kunnen doen, maar ook op momenten in het jaar dat je merkt dat je lastig kunt loslaten. Tijdens Mabon zou je dan alle herinneringsvoorwerpen of –tasjes kunnen verzamelen en die op je altaar leggen. De eenvoudigste herinneringstasjes maak je door een cirkel uit een stuk (niet rafelende) stof te knippen en deze dubbel te vouwen. Knip van één van de zo ontstane punten een stuk af; hier komt straks de opening van je tasje. Je festonneert met garen dan via de onderkant de hele zijkant vast. Neem wat dikker garen of koord en zigzag dit tweemaal door de stof, ongeveer een tot twee centimeter onder de opening aan de bovenkant. Haal de uiteinden van het koord door een kraal en zet ze twee aan twee met een knoopje of kraaltjes/steentjes aan elkaar vast. Door de kraal aan te schuiven of weg te halen, open of sluit je je tasje.

Natuurlijk zijn er talloze manier om jouw tasje te maken. Je kunt bij het kiezen van de kleur en de kraaltjes/steentjes rekening houden met het thema waarvoor je het tasje maakt. Geen zin om zelf iets in elkaar te zetten? Dan kun je bijvoorbeeld ook een kartonnen doosje versieren en als herinneringsdoosje gebruiken. Het herinneringstasje of -doosje zou je tijdens Mabon kunnen inwijden en in de cirkel vullen met de spulletjes die voor jou gekoppeld zijn aan hetgeen je wilt loslaten.

Copyright © Nanaya, 2021