Boekreview: het boek der schaduwen

Het boek der schaduwen van Phyllis Curott is één van mijn favoriete heksenboeken. Het vertelt het verhaal van de jonge Phyllis die haar werkende leven bij een advocatenkantoor in Amerika combineert met het ontdekken van hekserij.
Ze gaat een keer met een vriendin mee en raakt gefascineerd door de rituelen en magie. Hekserij brengt haar in verbinding met haar eigen vrouwelijkheid en gaandeweg leert ze steeds beter haar grenzen aangeven. Ook de levens van de vrouwen (in alle soorten en maaten) in de cirkel leer je via haar kennen.

Wat ik fijn vind aan het boek is dat het een heel aards leven in de moderne maatschappij combineert met spirituele ontwikkeling. Je volgt Phyllis in haar zoektocht en kunt hier je eigen ontdekkingstocht binnen hekserij aan spiegelen. Het boek bevat wel wat achtergrondinformatie over hekserij, maar wanneer je je daar in wil verdiepen kun je beter haar boek ‘Heksenkunsten’ lezen dat daadwerkelijk gaat over wat hekserij inhoudt. Dit boek is echt een persoonlijk verhaal. Vlot geschreven en daardoor prima om op vakantie mee te nemen. De cover heb ik altijd een beetje ‘too much’ gevonden. Het doet mij wat te hekserig aan, alsof het alleen gaat om magie en mysterie. Het is eigenlijk juist een heel aards boek, waarin we de ontdekkingstocht volgen van iemand die de eerste stappen op haar heksenpad zet. Het is een flinke pil, maar heel geschikt om mee op vakantie te nemen!

Copyright © Nanaya, 2021