Drievoudig zuiveringsritueel

Dit ritueel kun je ter inspiratie gebruiken om jezelf met Imbolc op drie manieren te zuiveren: fysiek, mentaal en energetisch.
Benodigdheden:
- Ingesproken visualisatie
- Witte salie in een vuurvaste schaal of abalone schelp
- Veer of waaier
- Aansteker of brandende kaars

Start dit ritueel met aandachtig baden of douchen. Het voordeel van in bad gaan is dat je wat langer de tijd kunt nemen om heel bewust en ontspannen contact te maken met het water, maar het voordeel van douchen is dat je alles letterlijk van je afspoelt. Kies wat voor jou het fijnste voelt. Gebruik een reinigende olie of gel met lavendel, citrus, eucalyptus of den. Geniet van de geur en stel je voor hoe je al het oude van je af wast. Je kunt jezelf eens grondig scrubben en zo alle dode huidcellen verwijderen. Eindig, als je durft, met een koude straal om je bloedsomloop te stimuleren.

Trek comfortabele, warme kleren aan en trek de cirkel in een ruimte waar je je prettig voelt. Nodig ook de godin Brigid uit. Ga ontspannen zitten of liggen en volg de visualisatie.

Neem dan de salie en steek deze aan. Je kunt een smudgestick van witte salie gebruiken, maar zelf vind ik die veel te sterk om binnen te gebruiken. Eén los blaadje is vaak al intens genoeg. Blaas de vlam uit en leg het smeulende blaadje in de abaloneschelp of in een vuurvaste schaal. Gebruik een veer of waaier om de rook rondje lichaam te verspreiden. Je kunt er ook mee door je huis lopen en zo alle ruimtes zuiveren. Maak een opening in de cirkel en sluit deze weer zodra je terugkomt.

“Brigid, godin van het licht,
Ik roep u op en ik roep u aan,
Op een nieuwe start gericht,
Laat ik al het oude gaan.”

Herhaal de laatste twee regels van de spreuk zo vaak als voor jou goed voelt. Zodra je klaar bent met het verspreiden van de rook, kun je nog een tijdje rustig in de cirkel zitten. Wat kwam er naar boven in de visualisatie? Wat mag je loslaten om meer ruimte in je leven te creëren voor het nieuwe? Welke plannen heb je en wat kan deze nieuwe start in het voorjaar je brengen?

Bedank Brigid en sluit dan de cirkel.

Copyright © Nanaya, 2021