Verbindingsritueel koorden

Wanneer je de verbindingsvisualisatie gedaan hebt en erachter bent gekomen dat je je verbinding met een naaste wat zou willen versterken, zou je een koordenritueel kunnen doen. Het mooiste is natuurlijk om dat samen uit te voeren, maar je kunt het ook prima in je eentje doen.
Benodigdheden:
- Lint of koord
- Briefjes
- Rode en blauwe pen of potlood
- Perforator of schaar

Leg de benodigdheden klaar op je altaar en trek de cirkel. Nodig evt. een liefdesgodin uit, zoals de Noorse Freya, Griekse Aphrodite, Romeinse Venus of Kwan Yin, de godin van mededogen.

Herhaal dan een deel van de visualisatie. Maak eerst contact met je eigen hartgebied en stel je dan voor dat je in een ruimte bent met de persoon met wie je door een hartverbinding bent verbonden. Voel het koord tussen jullie en de energie die daar doorheen stroomt.

Neem dan de briefjes en schrijf hierop met rood waar je blij mee bent. Welke herinneringen komen naar boven en welke eigenschappen die je in de ander bewondert of waar je van geniet? Neem voor elk onderdeel een apart briefje. Schrijf er zoveel als voor jou goed voelt. Maak een gaatje in de hoek en hang de briefjes aan het koord.

Schrijf dan met de blauwe pen waar je aan zou willen werken de komende periode. Wat zou jullie relatie verder kunnen versterken? Probeer ze positief te formuleren. Dus niet ‘Minder zeuren’ maar ‘Meer luisteren naar elkaar’. Hang ook deze briefjes aan het koord.

Wanneer je het ritueel samen uitvoert, kun je beiden een uiteinde van het koord vasthouden en het met je hand naar je hartgebied brengen. Sluit je ogen en verbind je met elkaar. Spreek een intentie naar elkaar uit of deel een herinnering waar je net aan moest denken. Sluit, als dat goed voelt, af met een omhelzing.

Wanneer je het ritueel alleen uitvoert, kun je het koord vasthouden en een eigen intentie uitspreken. Waar ga je de komende tijd aan werken? Leg je handen met het koord op je hartgebied en stel je voor hoe jouw liefdesenergie in dit koord stroomt.

Sluit de cirkel af, bedank de godin die je hebt uitgenodigd en hang het koord ergens op als een symbool voor jullie verbinding.

Copyright © Nanaya, 2021