Verbinden met een boom

Wil je je meer verbinden met de kracht van een boom? Dan kan de onderstaande oefening je helpen om contact te maken. 

Zoek een boom uit die je aantrekt, het liefst op een rustige plek iets van het pad af zodat je niet gestoord wordt. Ga bij de boom zitten met je rug tegen de stam in een fijne houding. Kijk eerst eens om je heen. Neem alle geuren en kleuren in je op. Doe dit totdat je helemaal ontspannen bent.

Sluit dan je ogen en adem een paar keer diep in en diep uit. Richt je aandacht nu op de boom. Met welke lichaamsdelen raak je de boom? Probeer via je billen en via je rug de energie van de boom te voelen. Ervaar of je de sapstroom in de boom kunt voelen. Een boom lijkt misschien onbeweeglijk en stug aan de buitenkant, maar binnenin de stam is van alles gaande. Voedselstoffen worden uit de bodem gehaald en via de wortels en stam omhoog gestuwd. Word je bewust van dit proces en ervaar of je met de boom mee kunt ademen (bovenstaande visualisatie). Laat wat energie van jezelf in de boom stromen en vraag de boom om ook wat van zijn of haar energie naar jou te laten stromen. Geniet gewoon van wat je voelt en probeer gedachten zoveel mogelijk los te laten.

Als je een tijdje zo hebt gezeten, kun je proberen om iets aan de boom te vragen. Kijk wat je ervaart en of je een antwoord terugkrijgt. Bedank de boom en doe je ogen weer open. Zie je nu andere dingen om je heen? Als je klaar bent sta je op en leg je wat voedsel, een bloem of steentje neer op de plaats waar je hebt gezeten als dank voor de energie die je hebt ontvangen.

Je kunt ook deze visualisatieoefening gebruiken om je via je ademhaling te verbinden: boomademhaling.

Copyright © Nanaya, 2021