Nieuw leven met Imbolc

Precies een jaar geleden rond Imbolc raakte ik zwanger. Een bijzonder passend moment in het jaar, want Imbolc betekent letterlijk in de buik. Het is het jaarfeest van de prille lente. Je hoeft echter niet zwanger te zijn om de energie van deze periode te ervaren. Al het nieuwe leven, dat in het voorjaar weer tevoorschijn zal komen, bevindt zich nu in de buik van moeder aarde. En ook in jezelf kun je deze energie ervaren. Dat je zin krijgt om schoon schip te maken. Letterlijk, door je huis eens flink te boenen of energetisch te reinigen, maar ook figuurlijk door de ruimte die is ontstaan door het loslaten van de afgelopen maanden opnieuw te vullen.
Imbolc is de tijd van plannen maken. Na de periode van naar binnen keren en bezinnen van Midwinter ontstaat nu een periode van plannen maken. Je hoeft nog niet direct vol gas vooruit (dat doet de natuur ook niet), maar dit is wel het moment om de basis te gaan leggen voor het komende jaar. Om uit te spreken wat je wil gaan bereiken, welke kant je je leven op wil gaan sturen.

Imbolc is een perfect moment om goede voornemens te formuleren. Oudjaar is daarvoor eigenlijk wat te vroeg in het jaar omdat we dan vooral in onszelf mogen kruipen in plaats van al vooruit kijken, maar je kunt die ideeën natuurlijk als basis gebruiken om je plannen nu wat concreter te maken. Waar kijk je naar uit? Wat wil je graag gaan bereiken? Wat wil je minder en wat wil je meer in je leven? Misschien heb je al duidelijke plannen, maar wellicht ben je daar nog niet mee bezig geweest. Deze schone lei-visualisatiekan je dan helpen.

Copyright © Nanaya, 2021