Ritueeltips bloemen

Als je een Beltaneritueel wil gaan vormgeven mogen bloemen eigenlijk niet ontbreken. Ze zijn enorm veelzijdig en geven je ritueel letterlijk kleur. Hieronder vind je wat inspiratietips over hoe je bloemen zou kunnen inzetten.
- Bloemmandala: maak een mandala van bloemblaadjes. Je kunt hiervoor een bosje bloemen uit de winkel gebruiken, maar net zo leuk is het om eerst bloemen te plukken die je buiten tegenkomt. Uit je tuin, of juist in het wild. Het hoeven geen bijzondere bloemen te zijn. Juist dat wat men vaak als onkruid bestempelt is ook heel geschikt.

- Rozen: rozen zijn bij uitstek het symbool voor de liefde. Je kunt van de blaadjes een heerlijk geurend bad maken en je zo openstellen voor de liefde. Je zou het bad ook voordat je begint aan het ritueel kunnen nemen om je zo zowel lichamelijk als energetisch te reinigen. Koop het liefst biologisch gekweekte rozen of haal ze uit je tuin, zodat er geen chemicaliën in je bad terecht komen.

- Bloemenbuideltje: kies verschillende (gedroogde) bloemen of kruiden en maak een wensbuidel waar je ze in kunt bewaren. Draag het buideltje bij je of hang het ergens op in huis. Niet alleen ruikt het heerlijk, ook herinnert de geur je aan je wens waardoor je die extra energie mee kunt geven.

- Verzorgingsproducten maken: Bloemen zijn enorm geschikt om toe te voegen aan eigengemaakte verzorgingsproducten. Crème, reinigingsmelk, scrub of shampoo: alles is zelf te maken. Elke ochtend reinig ik mijn gezicht met rozenwater en ik gebruik vaak goudsbloemzalf (calendula) voor schrale plekjes. Op internet kun je talloze recepten vinden, vaak met ingrediënten die je wel in je keukenkastje hebt staan.

- Thee: een van mijn favoriete theeën van dit moment is bloementhee gemaakt van goudsbloem, jasmijn, rozenblaadjes, lavendel en kamille. Soms voeg ik er nog wat citroenverbena aan toe voor een extra fris smaakje. Wanneer je kruiden medicinaal wil gebruiken, kies je vaak voor één hoofdkruid en maximaal twee andere soorten. Als je de thee gewoon voor de lekkere smaak drinkt, kun je gerust allerlei bloemblaadjes met elkaar combineren. Je kunt (biologische) gedroogde kruiden kopen of ze zelf kweken en drogen.

- Godin Flora: bij een Beltaneritueel kun je de Romeinse bloemengodin Flora aanroepen. In het oude Rome vierde men jaarlijks eind april/begin mei de Floralia: een uitbundige meerdaagse viering ter ere van Flora.

Copyright © Nanaya, 2021