Regenboog

De regenboog heeft iets magisch. Een regenboog ontstaat doordat in druppels water (regen) het zonlicht op verschillende manieren wordt weerkaatst. Daardoor is het logisch dat in het oosten de regenboog in verband wordt gebracht met yin en yang. De regenboog verenigt als het ware water (regen) en vuur (zon).
De regenboog bestaat uit zeven verschillende kleuren en is daardoor sterk met de chakra’s verbonden. Hij vertegenwoordigt de perfecte balans tussen die zeven energiecentra. In veel oude mythen zien mensen de regenboog als een symbool van de goden. In de noordse mythologie dachten ze dat de goden zo van wereld naar wereld reisden. In het oude China hadden ze het over een regenboogslang. Bij Indiaanse stammen dacht men dat de regenboog een draak was. Vaak heeft de regenboog te maken met het bewaken van schatten. Niet voor niks wordt gezegd dat aan het einde van de regenboog een pot met goud wacht. Dat zou je ook symbolisch kunnen opvatten, namelijk dat als je de balans van de chakrakleuren in jezelf verenigt, je grote (spirituele) rijkdom vindt.

Je kunt de regenboog gebruiken tijdens een ritueel door de zeven chakrakleuren in te zetten, bijvoorbeeld door een tekening te maken of je altaar aankleden met 7 verschillende edelstenen of kaarsen. Je zou ook kunnen mediteren en je elke kleur heel levendig voorstellen. Dan merk je al snel welke kleuren prettig of onprettig aanvoelen. Dat kan ook per moment verschillen. Kleuren hebben een sterke invloed op ons gemoed en door een bepaalde kleur te dragen of een muur in je huis die kleur te schilderen, haal die die energie naar je toe. De regenboog verenigt alle kleuren in zich en dat maakt dat het een heel krachtig symbool is.