Visualisatie heilige krachtplek

Deze visualisatie kun je goed doen als onderdeel van je Imbolcviering om zo je nieuwe plannen en dromen van energie te voorzien.
Scroll naar beneden om de ingesproken visualisatie te downloaden.

Ga ontspannen zitten, sluit je ogen en haal een paar keer wat dieper adem. Voel hoe je met elke uitademing meer en meer ontspant. Stel je voor dat je voor een spiegel staat, in een ruimte in je huis. Het is een heel grote spiegel en je ziet je gehele lichaam erin. Kijk er maar eens naar. Dit ben jij. De vorm die je dit leven hebt aangenomen.
Als je een tijdje in de spiegel kijkt, zie je dat er een soort nevel ontstaat. De nevel in de spiegel wordt steeds dichter, totdat je helemaal uit het zicht verdwijnt. De nevel trekt langzaam weg en er ontstaat een opening. Het lijkt alsof je door de spiegel heen een heel andere wereld ziet liggen. Je loopt naar de spiegel toe, voelt met je hand door de nevel en stapt er dan doorheen. Plotseling bevind je je in een graslandschap en even verderop zie je een grote steencirkel staan. Deze moet wel duizenden jaren oud zijn. Je kijkt beneden naar je lichaam en ziet dat je een eenvoudig, lang gewaad draagt en blote voeten hebt. Je voelt het gras tussen je tenen. Je loopt rustig naar de steencirkel toe, het voelt alsof je hierheen getrokken wordt. Je loopt naar één van de grote stenen toe en legt je handen er tegenaan. Wat een kracht! De energie voel je door je handen tintelen.

Dan hoor je plotseling gegiechel verderop. Je kijkt waar het vandaan komt en achter een van de stenen zie je een jong meisje staan. Ze stond een beetje achter de steen verscholen, maar komt nu tevoorschijn. Ook zij draagt een lange, witte jurk en heeft blote voeten. Haar lange haren hangen over haar schouders. Ze kijkt je een beetje verlegen aan. Je glimlacht naar het meisje. Dan glimlacht ze terug en loopt naar je toe. “Ik ben Mia, dochter van het stamhoofd. Jullie kennen mijn volk als de Nuraghe. Wij wonen al honderden jaren op Sardinië en dit is een van onze heilige plekken. Kom, ik laat het je zien.”

Ze pakt je hand vast en neemt je mee langs de steencirkel, naar een kleine koepel van gestapelde stenen. Voor de koepel zie je een trap die naar beneden gaat. “Dit is ons heiligdom, de watertempel. Diep in de buik van moeder aarde vind je de heilige waterbron. Hier kun je je verbinden met je vrouwelijke kracht.” Het meisje laat je hand los en gebaart dat je de trap af mag lopen. De smalle trap bestaat uit grote stenen, met treden die heel precies zijn uitgehouwen. Hoe dieper je komt, hoe donkerder het wordt. Je ziet in de verte een vaag schijnsel. Als je bij de onderste trede bent aangekomen, zie je in het midden van een kleine ronde ruimte de waterbron voor je. Je kijkt omhoog en ziet dat de koepel die je eerder van buiten zag, zich recht boven je bevindt. Bovenin de koepel is een klein gat, waardoor wat zonlicht naar binnen valt. Het ruikt er naar natte aarde. Om de bron is een laag muurtje, precies in het midden van de ronde ruimte. In de bron zit helderblauw water. Je gaat op een van de stenen zitten en staart in het water.
Buiten de tempel schuift een donkere wolk voor de zon en even is het aardedonker. Een paar ogenblikken later valt er weer zonlicht door de opening in de koepel en als je in het water kijkt, zie je een vrouwengezicht. “Ik ben de grote godin, moeder aarde en de vrouwe van het heilige water. Ik ben het die leven geeft. Uit mijn baarmoeder ontstaat al het nieuwe. Ik transformeer en voed.” Ze is even stil en kijkt je doordringend aan. “Wat in jou heeft nieuw leven nodig? Wat mag jij op de wereld gaan zetten? Drink van mijn heilige water en voel hoe dit water je de kracht geeft om te voeden wat gevoed mag worden. Voel hoe het je verfrist, zuivert en van levenskracht voorziet.”

Het gezicht verdwijnt. Je pakt een koperen kom die op de rand van de bron staat en doopt deze onder. Je zet hem aan je mond en drinkt een slok van dit helderblauwe water. Je voelt hoe koud het is en hoe het naar binnen glijdt. Het zakt door je slokdarm naar je maag, van waaruit de energie van dit water zich door je hele lichaam verspreidt. Je voelt je gezuiverd en gevoed. Alsof je de energie van deze bron in jezelf draagt. Jij draagt de kracht van het water, van nieuw leven in je. Als moeder aarde, die het nieuwe leven draagt en baart. Deze energie mag je inzetten voor dat wat bij jou past. Bij waarheen jouw hart je wil leiden. Je staart nog even in het water en mijmert over je plannen voor de komende tijd.
Dan is het tijd om afscheid te nemen van deze plek. Je neemt een haar en laat deze in het water drijven, als offer aan de grote godin. Je loopt de treden weer omhoog, waar Mia op je wacht. Ze brengt je terug naar de stenen cirkel en gebaart dat je je handen op de grote steen mag leggen. Je sluit je ogen en zodra je ze weer opent, ben je weer in de ruimte met de spiegel, waar je begon.

Haal een paar keer wat dieper adem en word je weer bewust van het hier en nu. Open je ogen wanneer je daar klaar voor bent en neem even de tijd om op te schrijven wat je hebt ervaren.

Copyright © Nanaya, 2021