Bachbloesems

Bachbloesems
Wanneer je meer wil gaan doen met bloemen zijn de bachbloesems een leuke manier om te beginnen. Arts en homeopaat Edward Bach vond dat je de mens en niet de klacht moest behandelen en hij geloofde dat ziekte een gebrek was aan harmonie tussen lichaam en geest.
Wanneer een mens zich een tijdlang ongelukkig voelt, kan daar een bepaald ziektebeeld uit ontstaan. In zijn zoektocht naar geneesmiddelen trok hij steeds vaker de natuur van Wales in. In 1930 zegde hij zijn praktijk in Londen op en vestigde zich permanent in Wales, waar hij tot 1936 de 38 Bachremedies ontwikkelde.

Bach maakte zijn remedies door op een heldere dag ’s ochtends vroeg bloesem te plukken en deze in een schaal met bronwater in de zon te leggen. Na 4 uur werden de bloesems uit het water gehaald en werd het water aangevuld met dezelfde delen brandy, voor de houdbaarheid. Van dit ‘moedertinctuur’ worden druppels verder verwerkt in oplossingen en deze kunnen weer gecombineerd worden. Elk van de bachbloesemremedies is verbonden met een bepaalde gemoedstoestand, zoals gebrek aan zelfvertrouwen, jaloezie of wanhoop. Zo helpt berk bij onverdraagzaamheid en scherpe kritiek, terwijl de clematis voor balans kan zorgen bij dagdromers die zich niet kunnen concentreren.

Een bachbloesemtherapeut kan je helpen ontdekken welke bachbloesem of combinatie van bloesems het beste bij jou zou passen. Je ontvangt dan een flesje met druppels die je dagelijks in kunt nemen. De remedies kun je niet alleen bij mensen, maar ook bij dieren of zelfs planten inzetten.
Ben je dol op sprookjes en wil je je verdiepen in bachbloesems? Dan is het boek Bachbloesems, van sprookje naar werkelijkheid echt een aanrader. Je gaat mee op reis langs de 38 bachbloesems en elke bloesem wordt met een sprookje op levendige wijze verteld. Ook heel leuk om je kinderen kennis te laten maken met de bachbloesems.

Copyright © Nanaya, 2021