Visualisatie Zonnekracht

Tijdens deze visualisatie maak je contact met je innerlijke vlam en ontmoet je de zonnegod. Onderaan deze pagina vind je de ingesproken versie.
“Ga ontspannen zitten en haal een paar keer dieper adem. Sluit je ogen en richt je aandacht naar binnen. Voel hoe je lichaam aanvoelt als je hier zo zit. Ga dan in gedachten naar het gebied rondom je zonnevlecht, net boven je navel. Hier bevindt zich jouw innerlijke vlam, je vuurcentrum. Stel je eens voor dat hier een vlammetje brandt. Hoe ziet deze eruit? Is het een flinke steekvlam of een klein flakkerend vonkje dat dreigt uit te gaan? Hoe voelt het als je hier contact mee maakt? Deze vlam voedt onze passie, ons zelfvertrouwen en onze creativiteit. Een grote vlam zorgt voor veel kracht, maar kan ook impulsief maken. Een klein vlammetje kan je onzeker maken, dan weet je niet meer wat jij nou echt wil. Het mag dan gekoesterd en gevoed worden, zodat het niet uit gaat.

Ga in gedachten dieper en dieper deze innerlijke vlam in. Voel hoe deze je omvat, met licht en warmte. Het witte licht verblindt je bijna en dan plotseling bevind je je middenin de woestijn. Je staat met je voeten in het warme zand en de zon schijnt fel. Om je heen zie je heuvels van zand, met hier en daar wat stugge cactussen. De lucht is helderblauw en steekt mooi af bij het oranjebruine zand. Je kijkt omhoog naar de zon en ziet dan iets bewegen. Vanuit de zon lijkt een gedaante neer te dalen. Het komt dichter en dichter naar de aarde en neemt de vorm aan van een man. Dit is de zonnegod. Hij staat voor kracht, warmte, passie en ambitie. De zonnegod staat inmiddels op de grond en loopt naar je toe: “Ik ben de almachtige zonnegod, om mij draait dit sterrenstelsel. Ik ben het die je aantrekt, net als al het andere om je heen. Mijn licht zorgt dat je kunt zien en mijn warmte dat je kunt voelen. Durf je te genieten van het vuur in jezelf? Of stop je het weg uit angst voor wat het je kan brengen?” De zonnegod komt naar je toe en legt zijn hand op je zonnevlecht. Je voelt hoe die plek onder zijn aanraking wordt gevuld met warmte. Het is alsof de zon dwars door je heen schijnt. “Deze plek is jouw krachtcentrum,” zegt de zonnegod, “koester het en voed het met mijn kracht. Wanneer je vanuit jouw innerlijke vlam leeft, hoef je geen angst te hebben. Dan leef je in overeenstemming met jouw wil.” Je sluit een moment je ogen en voelt de warmte rondom je zonnevlecht. Hoe staat het met jouw wil? Durf je die te volgen? Wanneer wel en wanneer niet? Je opent je ogen, maar de zonnegod is verdwenen. De warmte van zijn hand is nog steeds voelbaar. In gedachten bedank je de zonnegod voor zijn kracht, licht en warmte. Deze extra energie is voor jou, jij mag ermee doen wat je wil. Zet het in voor iets waar je hart ligt, iets wat je echt graag wil.

Het zand om je heen begint te waaien en vormt een draaikolk om je heen. Je sluit je ogen en laat je meevoeren door het zand, tot je weer op de plek bent uitgekomen waar je nu zit. Je haalt een paar keer wat dieper adem en komt helemaal terug naar het hier en nu. Waar ga jij deze zonnekracht voor inzetten?”

Copyright © Nanaya, 2021