Rozenkwarts

Rozenkwarts
De rozenkwarts is een echte verbindingssteen die je goed zou kunnen inzetten in deze periode van het jaar. Rozenkwarts helpt je om je hartchakra te openen en heeft een heel zachte, liefdevolle energie.
De steen bij je dragen kan je eraan herinneren om vanuit je hart contact te maken met anderen, zonder daarbij jezelf voorbij te lopen of kwijt te raken.

Rozenkwarts wordt het meest ingezet bij klachten die met het hart te maken hebben (zowel fysiek als mentaal) en werkt versterkend voor mensen met weinig zelfvertrouwen. De steen kan je ondersteunen om jezelf te accepteren zoals je bent. Omdat de steen zo zacht en liefdevol is, kun je deze ook goed voor kleine kinderen en pubers inzetten. Ben je op zoek naar een cadeau voor de feestdagen, dan is rozenkwarts een erg fijne steen om weg te geven. De steen versterkt vriendschaps- en liefdesrelaties en is verbonden aan de Griekse godin Aphrodite.

In mijn cursusruimte liggen verschillende grote stukken rozenkwarts. Van deze steen kun je gerust wat grotere stukken neerleggen, omdat rozenkwarts een zachte energie verspreidt. Van sommige opwekkende of activerende stenen zou de energie van zo’n groot stuk overweldigend kunnen zijn, maar rozenkwarts zorgt in een ruimte juist voor een heel fijne sfeer.

Rozenkwarts laad ik het liefst op in maanlicht. In de felle zon kan de steen verkleuren en bijna doorzichtig worden. Rozenkwarts gaat goed samen met amethist en bergkristal en ze worden met z’n drietjes ook wel de gouden driehoek genoemd. De drie stenen zouden elkaars energie versterken en worden ook gebruikt om drinkwater te zuiveren.

Copyright © Nanaya, 2021