4ea06306e7ba9e6a81ef83f0d82b6ff1.jpg

Heksenopleiding: lesinhoud


Eerste half jaar:
Les 1: Kennismaking met hekserij en de elementen
Les 2: Kleuren en stenen
Les 3: Werken met energie
Les 4: De god en godin
Les 5: Kruiden en wierook
Les 6: Moeder aarde

Tweede half jaar:
Les 7: Klanken en muziek
Les 8: Rituelen en magie
Les 9: Symboliek
Les 10: Divinatie + eigen rituelen
Les 11: Divinatie + eigen rituelen
Les 12: Bescherming & healing

Les 13: afsluitende avond

 

Extra informatie opleiding

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die graag meer wil weten van hekserij, die zichzelf spiritueel wil ontwikkelen of die nog zoekt naar zijn/haar levenspad. De opleiding heb ikzelf vormgegeven, vanuit mijn overtuigingen als solitaire heks. Naar mijn mening is contact met de natuur van enorm belang als je jezelf verder (spiritueel) wilt ontwikkelen. Dit ga je leren tijdens de jaaropleiding. Daarnaast vind ik het leuk om je kennis te laten maken met de vele aspecten van hekserij en komen deelonderwerpen zoals meditatie & visualisatie, edelstenen, wierook, kruiden, orakels, spreuken, rituelen, creativiteit, mythologie, magie en wensbuidels aan bod.

Naast het vaste programma is er ook voldoende tijd voor het uitwisselen van eigen ervaringen en een stuk persoonlijke ontwikkeling. Het is echter geen ‘praatgroep’: we gaan samen aan de slag en de lessen zijn praktisch ingesteld. De opleiding is absoluut niet zweverig, omdat ik het belangrijk vind met beide benen op de grond te blijven staan. Ik ben ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde dan de mens nu weet, maar we zijn niet voor niets op deze aarde geboren. Magie is naar mijn mening voor iedereen beschikbaar die zich daarvoor in wil zetten en een van de natuurlijkste dingen op aarde. 

Omdat ik al jaren lesgeef (zowel binnen de heksengroepen als binnen het beroepsonderwijs) heb ik de opleiding en de afzonderlijke lessen helder en begrijpelijk kunnen vormgeven. Van cursisten hoor ik terug dat ze veel hebben aan de opleiding en ik vind het elk jaar weer super om te zien hoe iedereen zich tijdens het jaar ontwikkelt.

Als je besloten hebt om je aan te melden voor de opleiding, vraag ik altijd om een geschikt moment om even telefonisch contact te hebben. Het is voor beide kanten fijn om te weten met wie je te maken hebt. Tijdens het intakegesprek vraag ik je naar je motivatie om deel te nemen en wat je ervan hoopt te leren. Wil je langskomen om kennis te maken? Dat kan bijvoorbeeld tijdens een open jaarfeestviering of een losse workshopdag. 

Ik hoop je enthousiast gemaakt te hebben voor een mooie, indrukwekkende en spannende reis naar het vinden van je eigen (heksen)weg in het leven.

Foto's jaargroep 2017

Hier kun je foto's bekijken van de jaargroep uit 2017. 
Kijk voor meer foto's bij de opleidingspagina of op mijn blog.