4ea06306e7ba9e6a81ef83f0d82b6ff1.jpg

Heksenopleiding: lesinhoud


Eerste half jaar:
Les 1: Kennismaking met hekserij en de elementen
Les 2: Kleuren en stenen
Les 3: Werken met energie
Les 4: De god en godin
Les 5: Kruiden en wierook
Les 6: Moeder aarde

Tweede half jaar:
Les 7: Klanken en muziek
Les 8: Rituelen en magie
Les 9: Symboliek
Les 10: Divinatie + eigen rituelen
Les 11: Divinatie + eigen rituelen
Les 12: Bescherming & healing

Les 13: afsluitende avond

 

In 2022 en 2023 starten geen nieuwe jaargroepen

De heksenopleiding helpt je je eigen natuurlijke ritme te vinden. In een vaste, veilige groep ontdek je een jaar lang wat hekserij voor jou inhoudt en hoe jij hier vorm aan wilt geven. We staan stil bij de wisselende seizoenen en jaarfeesten en welke invloed de maan op ons heeft. Tijdens alle onderdelen die we behandelen heb je de ruimte om te ontdekken wat bij jou past. Daarom leer je tijdens de opleiding niet alleen meer over hekserij, maar ook veel over jezelf.

Het is een opleiding die vooral bedoeld is om je (weer) in contact te brengen met je eigen innerlijke ritme en te ervaren hoe dat ritme verbonden is met de cyclus van de natuur. Deze opleiding is daarom geschikt voor iedereen die graag meer wil weten van hekserij, die zichzelf verder wil ontwikkelen of die nog zoekt naar zijn/haar levenspad. Daarnaast vind ik het leuk om je kennis te laten maken met de vele aspecten van hekserij en komen deelonderwerpen zoals meditatie & visualisatie, edelstenen, wierook, kruiden, orakels, spreuken, rituelen, creativiteit, mythologie, magie en wensbuidels aan bod.

Naast het vaste programma is er ook voldoende tijd voor het uitwisselen van eigen ervaringen en een stuk persoonlijke ontwikkeling. Het is echter geen praatgroep: we gaan samen aan de slag en de lessen zijn praktisch ingesteld. De opleiding is niet zweverig, omdat ik het belangrijk vind met beide benen op de grond te blijven staan. Ik ben ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde dan de mens nu weet, maar we zijn niet voor niets op deze aarde geboren. Magie is naar mijn mening voor iedereen beschikbaar die zich daarvoor in wil zetten en een van de natuurlijkste dingen op aarde.

Omdat ik al jaren lesgeef (zowel binnen de heksengroepen als binnen het beroepsonderwijs) heb ik de opleiding en de afzonderlijke lessen helder en begrijpelijk kunnen vormgeven. Van cursisten hoor ik terug dat ze veel hebben aan de opleiding en ik vind het elk jaar weer super om te zien hoe iedereen zich tijdens het jaar ontwikkelt.

Als je besloten hebt om je aan te melden voor de opleiding, vraag ik je om een intakeformulier in te vullen. Het is voor beide kanten fijn om te weten met wie je te maken hebt en of je verwachtingen aansluiten bij wat ik te bieden heb. Wil je langskomen om kennis te maken? Dat kan bijvoorbeeld tijdens een open jaarfeestviering of een losse workshopdag.

Ik hoop je enthousiast gemaakt te hebben voor een mooie, indrukwekkende en spannende reis naar het vinden van je eigen (heksen)weg in het leven.

Foto's vorige jaargroepen

Hier kun je foto's bekijken van vorige jaargroepen. 
Kijk voor meer foto's bij de opleidingspagina of op mijn blog.

Copyright © Nanaya, 2021