Voorjaarsvisualisatie ei

In de lente ontwaakt de vruchtbare energie. Dag en nacht zijn even lang en de dagen zullen nu steeds langer worden. De zon wint aan kracht en wekt de natuur uit haar winterslaap. Het ei staat al duizenden jaren lang symbool voor het nieuwe leven en een nieuw begin. Deze eivisualisatie vult je met de opwekkende energie van het voorjaar, zodat je die kunt gaan inzetten om je doelen te verwezenlijken.
Je kunt de ingesproken versie hier terugvinden (via Youtube): Ingesproken meditatie

“Ga ontspannen zitten en haal een paar keer wat dieper adem. Voel hoe je met elke inademing frisse lucht naar binnen haalt en met elke uitademing meer en meer loslaat van je gedachten en bezigheden van alledag.

Richt je aandacht dan op de randen van je lichaam. Je huid is wat in contact staat met de buitenwereld. Het scheidt letterlijk binnen en buiten. Volg in gedachten de contouren van je lichaam. Stel je dan voor hoe je via je inademing licht naar binnen ademt dat zich door je lichaam verspreidt. Je hele lichaam wordt opgevuld met dit heldere licht. Wanneer je lichaam vol is, schijnt het licht voorbij je huid. Het vult het gebied rondom je lijf, in de vorm van een ei. Voel hoe het is om in dit lichtei te zitten. Heeft het een bepaalde kleur? Kun je contact maken met het gebied dat buiten je lichaam zit? Kun je jouw energie daar ook voelen?

Ooit ben je begonnen als een enkele eicel, die samenging met een zaadcel. Samen werden ze één. Vormden ze de basis van jou. De bevruchting die plaatsvond zette een hele keten aan activiteiten in gang. De cel deelde zich in tweeën. En nog eens. En nog eens. Uit al die cellen ontstond jouw lijf. En nog steeds vernieuwt je lichaam zich elke seconde. De levenskracht stroomt door je heen en zorgt voor telkens nieuwe cellen. Deze energie kun je inzetten om je doelen te behalen. Je invloed reikt verder dan alleen de contouren van je lijf, ook buiten je lichaam kun je dingen veranderen en creëren.

Je kunt deze levensenergie die door je lijf en om je heen stroomt de komende tijd inzetten. De lente is hét moment om daarmee aan de slag te gaan. Waar wil jij het de komende periode voor gebruiken? Zie het maar voor je en stuur naar dat idee alvast wat extra energie.

Laat het overtollige licht dat als teveel voelt dan weggaan. Via je uitademing kun je het naar buiten blazen, waar het opgaat in de levensenergie van de natuur. Haal nog een paar keer wat dieper adem en kom met je aandacht terug naar het hier en nu. Je kunt een kortere versie van de eivisualisatie op elk moment doen wanneer je wat extra energie nodig hebt."

Copyright © Nanaya, 2021