Verbindingsvisualisatie

Mei is een periode van liefde en verbinding. De vruchtbaarheid van de natuur is sterk aanwezig en die verbindende energie kun je inzetten om je relaties te versterken. Hoewel het in onze hedendaagse maatschappij soms anders lijkt, sta je als persoon niet los van het grotere geheel. Je bent daar onlosmakelijk mee verbonden.
Op welke manier maak jij verbinding met de mensen om je heen? Heb je een goede band met anderen? In hoeverre kunnen anderen op je rekenen en in hoeverre durf jij de ander om hulp te vragen?

De komende periode zou je hier aandacht aan kunnen besteden. Als je de afgelopen maanden plannen hebt gemaakt of doelen geformuleerd, kun je stilstaan bij hoe deze ideeën anderen beïnvloeden. Hoe je de wereld misschien een stukje mooier kunt maken door ze uit te voeren. Of je kunt je netwerk inzetten om je plannen van extra energie te voorzien en ze verder te laten groeien en bloeien. Deze visualisatie helpt om je bewust te worden van de vele verbindingslijntjes die jij hebt met de mensen om je heen.

Je kunt de ingesproken versie hier terugvinden (via Youtube): Ingesproken meditatie

Ga ontspannen zitten en haal een paar keer wat dieper adem. Sluit, als dat goed voelt, je ogen. Voel hoe je met elke uitademing meer en meer loslaat van de dag tot dusver en hoe je met elke inademing je bewuster wordt van je lichaam.

In gedachten zak je af van je hoofd naar je borst. Het gebied van het hart. Hoe voelt dit gebied aan als je er met je aandacht bent? Voelt het ontspannen of juist verkrampt? Voelt het er warm of koud? Neem even de tijd om contact te maken met je hartgebied.

Vanuit je hart gaan talloze lijntjes naar andere mensen, dieren of dingen waar je van houdt. Sommige zijn licht en luchtig, andere sterk als een stevig koord. Denk maar eens aan iemand om wie je geeft. Hoe is de verbinding tussen jullie harten? Als je je dat voorstelt als een koord, hoe ziet dat koord er dan uit? Hoe voelt het om zo verbonden te zijn?

Stel je dan voor dat je in het midden van een groot weiland staat. De zon schijnt, er groeien talloze paardenbloemen in het gras en je ruikt de frisse lucht van het voorjaar. Je staat daar alleen, te midden van al het groen. Je legt je handen op je hart en sluit je ogen. Als je je ogen weer opent, zie je dat je helemaal niet alleen bent. In een grote cirkel om je heen staan alle mensen met wie jij een hartverbinding hebt. Sommige herken je misschien meteen, anderen staan verder weg en zijn wat onduidelijker. Jullie zijn allemaal verbonden met gekleurde koorden, van hart tot hart. Sommige sterk of zelfs stug, andere dun en zacht. Neem een moment de tijd om die verbinding tussen jou en al die mensen te voelen. Hoe is het om zoveel hartverbindingen te hebben?

Richt je dan op één van de koorden die je aandacht trekt. Leg je handen om het koord en voel de energie die er doorheen stroomt. Met wie deel je deze energie? Is het warm en pulserend of voelt de energie koeler? Hoe voelt de verbinding? Zou je deze willen versterken? Als je dat wil, kun je je voorstellen hoe je vanuit je handen en je hart extra energie door het koord laat stromen. Het mooie van hartenergie is dat je het kunt blijven uitdelen. Liefde blijft groeien als je het deelt. Het raakt niet op.

Voel wat er gebeurt. Hoe reageert de ander erop? Welke energie komt naar jou terug?

Als het genoeg voelt, kun je het koord weer loslaten. Focus je op de andere koorden. Misschien is er een ander koord dat je van wat extra energie wil voorzien. Of misschien is er een koord dat te hard aan je trekt. Als je dat ervaart, kun je hier ook je handen omheen leggen en vanuit liefde jezelf losmaken van de trekkracht. Je hoeft de verbinding niet te verbreken, maar kunt er wel voor zorgen dat je er niet door meegesleurd wordt.

Je kunt op elk moment hier weer terugkomen en je verbinding via de koorden ervaren. Voor nu neem je afscheid van alle mensen om je heen. Je sluit je ogen en ruikt nog eenmaal de geur van het weiland. Dan breng je je aandacht terug naar je ademhaling en kom je meer en meer terug in het hier en nu. Beweeg je vingers en je tenen en word je bewust van waar je zit of ligt. Open, wanneer je daaraan toe bent, je ogen.

Wanneer je de koordenvisualisatie gedaan hebt en erachter bent gekomen dat je je verbinding met een naaste wat zou willen versterken, zou je dit koordenritueel kunnen doen.

Copyright © Nanaya, 2021