Image

Tarotcursus Grote Arcana

Een reis door de cyclus van het leven
Wil je leren hoe je tarotleggingen voor jezelf en voor anderen kunt doen?
Heb je zin om je eigen leven te verdiepen aan de hand van levensthema’s?
Dan is de schriftelijke tarotcursus Grote Arcana voor jou geschreven.

De voordelen:
• je kunt de cursus thuis volgen en hoeft dus niet te reizen
• je kunt je eigen tempo volgen en zo de tijd nemen die jij nodig hebt
• je leert hoe je kaartleggingen voor jezelf en voor anderen kunt doen
• je gaat dieper op de samenhang tussen kaarten in door de 8 casussen uit te werken
• je ontdekt hoe de thema’s van de kaarten in je eigen leven doorwerken
• je hebt de mogelijkheid huiswerk in te sturen en zo tips en feedback te krijgen

Met de schriftelijke tarotcursus leer je niet alleen de 22 kaarten uit de Grote Arcana kennen, maar volg je ook de cyclus van het leven. De 22 kaarten samen staan namelijk voor thema’s die in elk mensenleven terugkomen. Door de oefeningen en casussen door te werken, krijg je inzichten in je eigen leven en ontdek je hoe je met kaartleggingen voor jezelf en voor anderen meer helderheid kunt scheppen.

De cursus is opgedeeld in 22 verschillende hoofdstukken waarin telkens één kaart wordt behandeld. In totaal zijn er 8 huiswerkbladen en 8 casussen.

Je kunt op elk moment met de cursus beginnen door je in te schrijven via info@nanaya.nl

Schriftelijke cursus: lesinhoud

Les 1: geschiedenis en legpatronen

Les 2: de Dwaas, de Magiër & de Hogepriesteres

Les 3: de Keizerin, de Keizer, de Hogepriester

Les 4: de Geliefden, de Zegewagen & Kracht

Les 5: de Kluizenaar, het Rad van Fortuin & Gerechtigdheid

Les 6: de Gehangene, de Dood & Matiging

Les 7: de Duiven & de Toren

Les 8: de Ster, de Maan & de Zon

Les 9: het Oordeel & de Wereld

Les 10: kaarten omgedraaid
Image

Kosten

Je kunt de cursus digitaal via de mail ontvangen of geprint in een mooie bewaarmap.

De prijs van de digitale cursus via de mail is 97,50 euro. Voor dit bedrag krijg je de totale cursus via de mail als PDF en de huiswerkstencils en casussen als Word-bestand, huiswerkbegeleiding, mogelijkheid tot het stellen van vragen en als je al het huiswerk instuurt, ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

De geprinte cursus kost €149,50. Je ontvangt alle delen geprint thuis in een bijpassende multomap. Daarnaast zit ook in deze prijs natuurlijk de huiswerkbegeleiding inbegrepen, de mogelijkheid tot het stellen van vragen en als je al het huiswerk instuurt, ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.
Achtergrondinformatie
Hoewel de tarot in totaal bestaat uit 78 kaarten en deze bij een legging allemaal aan bod kunnen komen, omvat deze cursus alleen de eerste 22 kaarten: de Grote Arcana. Van de Grote Arcana wordt ook wel gezegd dat zij de grote geheimen des levens bezit. Deze kaarten vertellen een verhaal en zijn onderdeel van mythische en symbolische ideeën over de wereld. Ze kunnen je inzichten geven die je helpen bij je zelfontplooiing en ontwikkeling. Hoewel ik de Grote Arcana niet belangrijker vind dan de kleine, heb ik toch ervoor gekozen om in deze cursus alleen die 22 kaarten te behandelen. Er staan geen korte, oppervlakkige betekenissen bij elke kaart, maar de cursus bevat een schat aan symboliek en geschiedenis die aan elke kaart ten grondslag ligt. Wanneer alle 78 kaarten bij elkaar zouden staan, had je nu een boekwerk van ruim 500 pagina’s. Om het enigszins behapbaar te houden, maak je eerst kennis met 22 kaarten: het fundament van de tarot. Daarna kun je altijd overwegen om de vervolgcursus te gaan volgen en je te bekwamen in de kleine arcana.

De cursus is natuurlijk in eerste instantie bedoeld om de kaarten te leren kennen, maar dan zou je ook gewoon een boekje met betekenissen kunnen kopen. Met deze cursus wil ik meer bieden. De kaarten vertellen een verhaal, laten de cyclus van het leven zien. Ook van jouw leven. Ze kunnen je verder helpen om jouw weg te vinden en je eigen spirituele pad te volgen. De verhalen over goden en godinnen, de oud-Griekse, Romeinse, Germaanse of Egyptische mythologieën, de symbolen uit allerlei culturen, allemaal maken ze onderdeel uit van een groter geheel. Je gaat met de tarot op een reis door de geschiedenis van onze beschaving en die van vele andere beschavingen met als doel jezelf te vinden en de tarot te kunnen gebruiken als waardevol medium. Tarot kan je inzichten verschaffen in jezelf, in anderen en in gebeurtenissen uit je omgeving die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben. Door iedere kaart te leren kennen en diens geschiedenis je eigen te maken, zullen leggingen veel meer diepgang hebben. Een tarotkaart is niet zomaar een mooi plaatje met een betekenis, het is een heel verhaal dat tegen je spreekt. Je hoeft alleen te leren luisteren.

Benieuwd of mijn schrijfstijl en ideeën bij je passen? Lees dan hier mijn blogartikelen of abonneer je op de gratis heksenkrant!