Blog

Visualisatie - groeikracht in het voorjaar

Visualisatie - groeikracht in het voorjaar

Deze visualisatie begint liggend of zittend en eindigt staand. Kies dus een plek uit waar je dat gemakkelijk kunt doen. Heb je een bepaalde wens waarvoor je de visualisatie wil doen, dan kun je vooraf een voorwerp kiezen dat daarmee te maken heeft. De visualisatie is ook heel geschikt om buiten uit te voeren of wanneer je net wakker bent om de dag te begroeten.

Te veel groei met Ostara?

Te veel groei met Ostara?

In februari (2019) was het voorjaar meer voelbaar dan nu met die twee warme, zonnige weken, al passen deze maartse stormen goed bij de tijd van het jaar. Er waait als het ware een frisse wind door de natuur om ruimte te maken voor de komende groeiperiode. We naderen een overgangsmoment: met Ostara zijn dag en nacht even lang en daarna zal de zon elke dag wat langer te zien zijn. 

Ritueel met eieren

Ritueel met eieren

Eieren staan al eeuwenlang symbool voor vruchtbaarheid. Ze brengen nieuw leven. Het ei past zowel bij eenheid als bij dualiteit. De buitenkant is weliswaar niet perfect rond, maar heeft net als de cirkel geen begin of eind en wordt daardoor in verband gebracht met eenheid en compleetheid. Zodra het ei splijt zien we de dualiteit: de gele dooier en het eiwit. Samen vormen zij de basis van nieuw leven.

Ritueeltips Ostara

Ritueeltips Ostara

Met Ostara vieren we de lente. Een nieuw begin, terugkerende vruchtbaarheid en steeds meer licht. Laat je inspireren door de onderstaande ritueeltips en gebruik de lentekracht. 

Dankbaarheid met Ostara

Dankbaarheid met Ostara

Maart roert z’n staart met de ene dag sneeuw en de andere bijna 20 graden hier in het zuiden. De lente is in aantocht: tijd voor een nieuw begin. De bolletjes in de tuin zorgen voor de nodige kleur en weldra zullen de dagen langer zijn dan de nachten. De vruchtbaarheid van de aarde keert terug en de natuur ontwaakt.

Evenwicht met Ostara + visualisatie

Evenwicht met Ostara + visualisatie

Met Ostara zijn dag en nacht even lang. Dit moment wordt ook wel de lente-equinox genoemd. De zon staat op dat moment loodrecht boven de evenaar. Het duidt de start van een nieuw seizoen aan waarin de dagen op het noordelijk halfrond zullen lengen en de nachten steeds korter worden. 

Nesteldrang en de voorjaarsschoonmaak

Nesteldrang en de voorjaarsschoonmaak

Vorige keer had ik er helemaal geen last van (gelukkig maar, want toen zaten we net voor Emily geboren werd nog middenin een badkamerverbouwing), maar de laatste tijd voel ik behoorlijk wat nesteldrang. Ik ben volop aan het schoonmaken, opruimen en ordenen in huis.

Imbolc en de buik

Imbolc en de buik

Imbolc is van oorsprong een Keltisch feest en de naam stamt waarschijnlijk af van het Ierse i-mbolg, wat in de buik betekent. Met Imbolc lijkt de aarde nog doods en de tekenen van nieuw leven zijn schaars. Toch gebeurt er onder de grond van alles en weldra zullen de eerste bolletjes tevoorschijn komen en hun bloemen tonen.

Hara-ademhaling met Imbolc

Hara-ademhaling met Imbolc

De hara is het gebied rondom je navel. Wanneer je je handen op je buik legt om er naartoe te ademen, leg je die meestal automatisch op je hara. Waar in de westerse samenleving onze focus ligt op ons hoofd en mensen denken dat hun ‘ik’ daar zetelt, denkt men daar in de oosterse samenleving heel anders over.