Blog

Nesteldrang en de voorjaarsschoonmaak

Nesteldrang en de voorjaarsschoonmaak

Vorige keer had ik er helemaal geen last van (gelukkig maar, want toen zaten we net voor Emily geboren werd nog middenin een badkamerverbouwing), maar de laatste tijd voel ik behoorlijk wat nesteldrang. Ik ben volop aan het schoonmaken, opruimen en ordenen in huis.

Imbolc en de buik

Imbolc en de buik

Imbolc is van oorsprong een Keltisch feest en de naam stamt waarschijnlijk af van het Ierse i-mbolg, wat in de buik betekent. Met Imbolc lijkt de aarde nog doods en de tekenen van nieuw leven zijn schaars. Toch gebeurt er onder de grond van alles en weldra zullen de eerste bolletjes tevoorschijn komen en hun bloemen tonen.

Hara-ademhaling met Imbolc

Hara-ademhaling met Imbolc

De hara is het gebied rondom je navel. Wanneer je je handen op je buik legt om er naartoe te ademen, leg je die meestal automatisch op je hara. Waar in de westerse samenleving onze focus ligt op ons hoofd en mensen denken dat hun ‘ik’ daar zetelt, denkt men daar in de oosterse samenleving heel anders over.

Bollenlegging met Imbolc

Bollenlegging met Imbolc

De onderstaande bollegging is erg geschikt wanneer je een bepaald(e) wens/idee/plan hebt dat je de komende tijd vorm wil gaan geven. De kaarten kunnen je laten zien wat je zal helpen om je wens te laten groeien en bloeien.

Verheugen met Imbolc & ritueel

Verheugen met Imbolc & ritueel

Het jaarfeest Imbolc staat voor de deur met haar belofte van nieuwe kansen, plannen en dromen die je de komende tijd kunt gaan uitvoeren. Met Imbolc begint telkens een nieuwe jaargroep van de heksenopleiding en dit jaar voor het eerst in onze nieuwe woning.

Bollenritueel

Bollenritueel

Begin februari vieren heksen het jaarfeest Imbolc, dat je uitspreekt zonder de b. Het woord betekent letterlijk ‘in de buik’

Ritueeltips Imbolc

Ritueeltips Imbolc

Imbolc is de tijd dat het nieuwe leven nog in de buik van moeder aarde sluimert en zich opmaakt om weer tevoorschijn te komen. Dit is voor mij echt een ‘in between’ periode.

Imbolclied

Imbolclied

Het onderstaande lied kun je zingen in de cirkel of gebruiken als onderdeel van je ritueel.

Visualisatie met Imbolc

Visualisatie met Imbolc

Imbolc is een perfect moment om wensen of verlangens om te zetten in concrete plannen. Met Midwinter stond stilstaan, bezinnen en de balans opmaken centraal. Nu, begin februari, kunnen de ideeën die daaruit ontstonden meer vorm krijgen.