Blog

Midwinter ochtendroutine

Midwinter ochtendroutine

Midwinter ochtendroutine Toen ik te horen kreeg dat de school waar ik werk ook een week eerder z’n deuren sluit en we waarschijnlijk een maand in een harde lockdown zitten, leek het me een mooi moment om te starten met een nieuwe ochtendroutine: mediteren en yoga.

Ik heb zeker anderhalf jaar niet gemediteerd en sinds de verhuizing begin dit jaar ook zelden yoga beoefend. Terwijl ik beide activiteiten wel enorm fijn vind. En nu, met midwinter, besloot ik dat het tijd was om alles weer op te pakken. Dat het niet erg is dat de ruimte die ik hiervoor wil gebruiken nog niet gestuct is, er nog geen lamp hangt en de vloer nog niet in de olie is gezet. Gewoon beginnen! En het bevalt me zo goed dat ik het graag wil delen.

Mijn wekker staat om 7 uur, maar meestal word ik in het uur daarvoor al wel wakker. Ik sta op, pak mijn telefoon en laptop, trek gemakkelijke kleren en een badjas aan en steek dan de waxinelichtjes aan. Veel fijner dan het kale peertje dat er hangt.

Dan start ik met 10 minuten mediteren. Ik gebruik hiervoor de app Meditation Timer & Log. Daar kun je vooraf een meditatiesessie invoeren, dus dan hoef je daar ’s ochtends niets meer aan te doen. Ik gebruik het standaard belletje, eerst na 20 seconden voorbereidingstijd en dan gaat ie af na 10 minuten. Ik ben nu begonnen met een ademmeditatie (in en uit zeggen in gedachten op elke in- en uitademing), maar misschien wil ik nog gaan variëren. Voor nu is het uitdaging genoeg om mijn bewustzijn vast te houden, al valt het me zeker niet tegen na zo’n lange tijd niet mediteren.

Daarna start ik mijn laptop op (kunnen mijn voeten even wakker worden na 10 minuten in lotushouding) en dan zet ik Yoga with Adriene op. Ik volg haar filmpjes al jaren. Ze zijn altijd positief, niet te lang en er zit een fijne flow in. Ik heb de afgelopen ochtenden deze gevolgd: Sunrise Yoga morning flow. Ik vind het fijn voor in de ochtend als ik een filmpje leer kennen en automatisch mee kan gaan doen. Dat helpt om me te focussen op mijn ademhaling en lichaam. Maar ook hierin zal ik wel af en toe gaan variëren.

Mijn idee is om gedurende de dag nog een wisselend filmpje van haar te volgen, maar mocht dat er niet meer van komen dan heb ik de ochtendroutine in elk geval gehad. Na de yoga doe ik de kaarsen uit, voer ik Nomi, zet ik een grote pot thee en neem ik plaats achter mijn computer waar ik een paar uur kan gaan typen. Ik ben bezig met de laatste aanpassingen aan mijn boek en schrijf nu een bijpassende cursus. Heerlijk om vanuit het raam de zon op te zien komen en de wereld te zien ontwaken.

Vandaag heb ik alleen tijd om dit stukje te schrijven, want we hebben vergaderingen van school. Maar die ochtendroutine gaat me zeker dichter bij de energie van Midwinter brengen. Pas jij je ochtenden aan aan de lockdownperiode?

Fijne Midwinter gewenst :)

Related Articles

Te veel groei met Ostara?

Te veel groei met Ostara?

Imbolc en de buik

Imbolc en de buik