Blog

Niet-eigen energie transformeren

Niet-eigen energie transformeren

De onderstaande oefening is een laagdrempelige manier om na te gaan wat jij van anderen bij je draagt en te transformeren wat je niet wil houden.

Je kunt de ingesproken versie hier terugvinden (via Youtube): Ingesproken visualisatie

“Ga ontspannen zitten of liggen en adem een paar keer rustig door. Weet dat je veilig bent, in je eigen omgeving, in je eigen lichaam. We onderzoeken met deze oefening wat je mogelijk van een ander bij je draagt, maar jij bent in controle en bepaalt wat je wel of niet vast wil houden.

Stel je voor dat je een cirkel van wit licht om je heen trekt. Dit is jouw licht. Voel hoe het licht je lichaam omsluit en verlicht. Laat het licht dan ook naar binnen schijnen. Zijn er plekken in je lichaam die niet mee oplichten? Die donker blijven of anders van structuur of kleur zijn? Ga eens naar zo’n plek toe en vraag waarom jouw energie hier niet schijnt. Zit hier een angst of andere emotie van iemand anders? Of een bepaalde overtuiging die je hier in je lichaam hebt opgeslagen die niet van jou afkomstig is? Laat het maar duidelijk worden.

Laat maar duidelijk worden van wie dit gevoel of deze overtuiging in eerste instantie afkomstig was. Is het één iemand? Of is het van meerderen? Laat maar naar boven komen wanneer je deze energie bij je bent gaan dragen. Misschien zie je een specifieke situatie, misschien is het geleidelijk gegaan.

Voel nu of je deze energie wil houden. Je draagt het misschien al lang bij je, maar als het niet eigen is, is het de vraag of je die energie wel in je lichaam wil houden. Als de energie geen kleur heeft, geef het dan een kleur. En laat dan, als het goed voelt, alle energie van die kleur naar buiten stromen, buiten je lichaam en buiten de cirkel van licht. Neem er maar de tijd voor.

Kijk dan eens naar deze energie. Misschien herken je nu meteen van wie het afkomstig is en voel je de behoefte om het terug te geven. Doe dat dan in gedachten. Misschien is het onduidelijker, maar wil je het gewoon niet meer in jouw lichaam vasthouden. Ervaar wat voor jou goed voelt om met deze gekleurde energie te doen. Je kunt het teruggeven, begraven, verbranden. Net wat goed voelt.

Ga dan terug naar de plek in je lichaam waar deze energie zat. Lukt het om hier nu wel het licht te laten schijnen? Zo niet, wat is er nog voor nodig? Soms is dat tijd, soms wil je er een andere emotie tegenover zetten. Vrede of liefde. Doe wat voor jou goed voelt.

Weet dat je hier op elk moment naar terug kunt keren en dat je veilig bent in je eigen energie. Dit is jouw lichaam, jij bepaalt welke energie je wel of niet toelaat. Haal dan nog een paar keer wat dieper adem en open wanneer je daaraan toe bent je ogen.”

Kom je stukken tegen die te zwaar of groot voelen, dan is het een goed idee om een geschikte therapeut te zoeken die je hierbij kan helpen.

Related Articles