Blog

Wensbuidel

Wensbuidel

Een wensbuidel is een soort amulet of talisman. Van oudsher was een amulet een voorwerp dat je bij je droeg ter bescherming. Tegen gevaar, ziekte, kwade geesten of ander ongeluk. 

Een talisman is eerder een symbool dat geluk aantrekt. Van beide wordt geloofd dat ze magische krachten bezitten. Vaak was een talisman of amulet een steen, een sieraad of een dierenbotje. Een wensbuidel kun je om allerlei redenen maken. Je kunt er eentje maken om je te beschermen tegen negativiteit, maar ook om juist positieve zaken aan te trekken.

De wensbuidel die past bij Ostara is er eentje om je te helpen je doelen te verwezenlijken. Je kunt hiervoor kleine voorwerpen verzamelen die je vindt passen bij wat je wil bereiken. Je kunt denken aan edelstenen, kraaltjes, veren, gelukspoppetjes of gedroogde kruiden. Ook kun je wat stukjes papier knippen waarop je je wensen schrijft en deze opvouwen of oprollen en in je buidel doen. Het dichtknopen van de buidel zorgt ervoor dat de energie vastgehouden wordt en niet weglekt. Net als je je focus wil houden op dat wat je wil bereiken.

Je kunt de buidel tijdens je ritueel inwijden, door het te zuiveren met de vier elementen. Tijdens het vullen van de buidel visualiseer je wat je wil gaan bereiken. De buidel kun je bij je dragen, maar ook onder je kussen of op je nachtkastje leggen.

Reisaltaar
Naast je natuurlijke reisapotheek kun je ook een reisaltaar samenstellen om mee te nemen. De inhoud hiervan kan, net als je altaar, verschillen per persoon. Sommige heksen nemen alleen een steen of een specifiek deck met tarot- of orakelkaarten mee en andere nemen een echt altaartje mee.


Vaak bestaat zo’n reisaltaar uit een kistje of houten doos waarin je spullen zorgvuldig op kunt bergen. Een athame of staf past er niet in, maar wel een bergkristalpunt om de cirkel mee te trekken. Of een mini-replica van je staf, in de vorm van een tak of stokje. Voor elk element zou je een steen mee kunnen nemen of kleine kaarsjes/waxinelichtjes. Ook een afbeelding van de god en godin passen prima in zo’n reisaltaar. En natuurlijk kun je er specifieke reisattributen aan toevoegen, zoals een beeldje van reisgod Mercurius, een spreuk, een beschermende tijgeroog of salie om de ruimte waar je verblijft te zuiveren.

Deze foto mocht ik delen van een cursist: "Rechts mijn reisaltaar. Daar zitten basis dingen in als een wand, draak, zelfgemaakte kaarsjes, stenen, Sao palo. Deze zet ik ook neer in hotelkamer, slaapzaal of waar ik ben.
In het glas, links, zitten extra spulletjes die per reis kunnen variëren, stenen, spreuken, kruiden enz enz."

Related Articles

Ritueel met eieren

Ritueel met eieren

Ritueeltips Ostara

Ritueeltips Ostara