Blog

Verbindingsvisualisatie met Midwinter

Verbindingsvisualisatie met Midwinter

Deze geleide visualisatie komt uit de schriftelijke cursus – Leven volgens het jaarwiel. Met deze visualisatie verbind je je met je hartgebied, zodat je zowel verbonden met jezelf als met de ander kunt zijn.

Je kunt de ingesproken versie hier terugvinden (via Youtube): Ingesproken visualisatie

“Ga ontspannen zitten of liggen en leg je handen op je borstgebied. Breng je aandacht naar je ademhaling en voel hoe je handen op en neer gaan bij elke in- en uitademing. Kun je je hart voelen kloppen onder je handen? Het hart wordt ook wel het centrum van liefde genoemd. De plek van waaruit je kunt liefhebben en verbinding maken met de ander. Hoe voelt deze plek bij jou aan? Voelt het als een open plek, met ruimte om liefde te laten stromen? Stel je voor hoe de liefdesenergie van je hart onder je handen groeit. Het verspreidt zich vanuit je borstgebied door je hele lichaam heen. Liefde aan jezelf geven is de eerste stap in het beter kunnen laten stromen van liefde naar anderen. Er ontstaat dan ruimte om te delen, maar ook te ontvangen.

Wanneer je lichaam gevuld is met deze energie, haal je je handen van je hart. Laat de liefde buiten je lijf stromen. Als je ergens een blokkade voelt, stuur daar dan wat extra liefde naartoe en ervaar wat er gebeurt. Begin met het laten stromen van je liefde naar een dierbare. Zie hoe jullie hartverbinding eruit ziet. Is die krachtig en in balans? Als je disbalans ziet, probeer dan niet meer of minder liefde te sturen, maar laat het gewoon stromen. Met hoeveel mensen heb je een hartverbinding? Het gaat niet om specifieke aantallen, maar stel je simpelweg voor hoe jij liefde naar hen stuurt en hoe liefde vanuit hen jouw hart inkomt. Als een krachtige wisselwerking.

We staan niet alleen in de wereld, maar zijn verbonden met onze dierbaren. En ook daarbuiten vormen we onderdeel van het grotere geheel. Als het goed voor je voelt, laat je liefde dan ook stromen naar onbekenden. Zend je liefde uit naar de mensen om je heen die je niet of nauwelijks kent. Ervaar wat er dan gebeurt.

Naast onze verbinding met andere mensen, bekend en onbekend, zijn we onderdeel van de natuur, van de aarde en van de kosmos. Hoe klein we misschien ook zijn als deel van het grote geheel, we kunnen wel een verschil maken door ons te verbinden vanuit liefde in plaats van vanuit angst of wantrouwen. Laat je liefde steeds breder stromen, de natuur en de aarde in. Hoe voelt dit voor jou? Wat gebeurt er dan met je?

Leg je handen op je hart en breng je aandacht weer van buiten naar binnen. Ga na hoe het staat met de liefdesenergie in je lichaam. Is die nog op peil of heb je je zelfliefde weggegeven toen je je verbond met anderen en de wereld om je heen? Als dat het geval is, vul dan eerst je lichaam weer aan met de energie uit je hart. Dit is de bron van waaruit je kunt verbinden en kunt geven. Door die op peil te houden, blijft er genoeg over om uit te delen zonder dat je jezelf uitput. Je hoeft niet alleen te geven, je mag ook ontvangen en jezelf koesteren in de liefde van anderen en die van de natuur.

Ga met je aandacht naar je ademhaling en adem een paar keer wat dieper door. Kom helemaal terug in het hier en nu. Open wanneer je daaraan toe bent je ogen. Deze verbindingsoefening kun je zo vaak doen als je wil.

Related Articles