Blog

Zomerkruiden

Zomerkruiden

Hoewel er tegenwoordig flink geadverteerd wordt om te smeren, kan het toch zo zijn dat je na een dag buiten een warme, rode huid hebt van de zon. Je kunt hiervoor after sun gebruiken, maar er zijn ook tal van natuurlijke alternatieven.

Kamille – zet sterke thee en laat deze afkoelen. Zet de kamillethee even in de koelkast. Neem dan een zachte theedoek en drenk deze in de kamillethee. Leg over de rode plekken.
Aloë vera – smeer de gel van de aloë vera plant direct op de warme huid. Doe dit pas na het koelen, zodat je de warmte niet vasthoudt. Aloë vera bevat veel vocht en kan daardoor je verbrande huid weer voeden.
Goudsbloem – (Latijnse naam calendula) heeft een verzachtende werking en verzorgd de huid. Je kunt een olie maken van bijvoorbeeld amandelolie en goudsbloem. Breng de olie pas aan wanneer de huid al is gekoeld.
Yoghurt – yoghurt en melk werken verzachtend en verkoelend op verbrande huid. Je kunt yoghurt direct op je warme huid smeren en daarna met lauw water afwassen.

Wellicht ten overvloede, maar ga nooit experimenteren bij ernstige zonverbranding! En voorkomen is altijd beter dan genezen.

Related Articles

Rozenbottels

Rozenbottels

Vlier

Vlier

Salie

Salie