Blog

Dankbaarheid met Ostara

Dankbaarheid met Ostara

Maart roert z’n staart met de ene dag sneeuw en de andere bijna 20 graden hier in het zuiden. De lente is in aantocht: tijd voor een nieuw begin. De bolletjes in de tuin zorgen voor de nodige kleur en weldra zullen de dagen langer zijn dan de nachten. De vruchtbaarheid van de aarde keert terug en de natuur ontwaakt.

Voor mijzelf staat opnieuw aan het werk gaan de komende periode centraal. Na ruim een half jaar thuis door het zwangerschaps- en aansluitend ouderschapsverlof voel ik me dankbaar dat ik zoveel tijd met Emily door heb kunnen brengen en haar eerste maanden helemaal mee heb kunnen maken. Wat een geluk dat afgelopen augustus net het wettelijk ouderschapsverlof op de schop is gegaan! Maar over twee weken moet ik dan toch echt weer beginnen op school. Hoewel ik er wel een beetje tegenop zie om niet meer elke dag volledig bij Emily te zijn, voel ik me ook hierover vooral dankbaar. Dat ik met drie dagen werken rond kan komen, iets wat voor veel mensen niet haalbaar is. En dat ik daardoor naast mijn vaste baan voldoende tijd overhoud om zowel veel tijd met Emily door te brengen als tijd heb voor mijn viltontwerpen en het schrijven.

Hoewel ik het thema dankbaarheid in mijn boek Een jaar rond geluk koppel aan augustus, de tijd van de oude oogstfeesten, past het voor mij ook goed bij de lente. Juist wanneer je nieuwe plannen maakt, eerste stappen zet en doelen gaat nastreven is het fijn om die dankbaarheid met je mee te dragen. Anders wordt een doel nastreven iets wat je met oogkleppen op naar de toekomst laat rennen. Wanneer je dankbaarheid voor het nu kunt voelen, zullen de stappen die je zet op weg naar je doel heel anders aanvoelen. Er zit dan geen haast achter, geen moeten.

Related Articles