Blog

Visualisatie - groeikracht in het voorjaar

Visualisatie - groeikracht in het voorjaar

Deze visualisatie begint liggend of zittend en eindigt staand. Kies dus een plek uit waar je dat gemakkelijk kunt doen. Heb je een bepaalde wens waarvoor je de visualisatie wil doen, dan kun je vooraf een voorwerp kiezen dat daarmee te maken heeft. De visualisatie is ook heel geschikt om buiten uit te voeren of wanneer je net wakker bent om de dag te begroeten.

“Ga ontspannen zitten en sluit je ogen. Haal een paar keer wat dieper adem. Word je bewust van je lichaam en keer met je aandacht naar binnen. Als het comfortabel voelt, probeer jezelf dan zo klein mogelijk te maken. Rol jezelf op of trek je benen op. Stel je voor dat je een zaadje bent dat diep in de aarde ligt. Je bent klein en compact en om je heen voel je de druk van de koele aarde. Alles is rustig om je heen. Maar diep in jezelf ligt een enorme levenskracht opgeslagen. Een levenskracht die nu nog in rust is, maar die binnenkort tot uiting mag gaan komen. Voel hoe die levenskracht in je lijf zit. Waar voel je hem het meest?

Voel hoe die kracht groter en groter wordt, zich steeds meer in jezelf opbouwt. Dan, zonder dat het je moeite kost, voel je dat je je begint uit te rekken. Het lijkt vanzelf te gaan. Geef je over aan de beweging. Je bent niet meer klein en compact, maar wordt groter en groter. Plaats je voeten op de grond en voel de aardekracht via je voeten omhoog schieten. Deze mengt zich met jouw levenskracht en wervelt door je lijf. Je gaat staan en strekt je armen uit omhoog. Misschien voelt het even wankel, maar dan vind je je balans. Via je handen neem je de zonnekracht in je op, die zich door je lichaam verspreidt als een warme gloed. Ook deze energie vermengt zich met de aardekracht en jouw levensenergie. Voel wat dat met je doet. Je zit vol kracht en vol leven! Adem een paar keer diep in en uit en voel de kracht door je heen wervelen. Dit is de kracht van de lente, klaar om naar buiten te komen. Klaar om de schil van de winter af te schudden en zich uit te rekken. Dit is de groeikracht die je in jezelf hebt, om je plannen vorm te gaan geven en stappen te zetten in de richting die bij je past. Neem een moment de tijd om te visualiseren waar jij deze groeikracht voor in wilt zetten. Heb je een voorwerp dat ermee te maken heeft, pak het dan vast en laat de groeikracht via je handen erin stromen.

Neem dan de tijd om de energie in jezelf weer tot rust te laten komen. Het wervelen houdt op en je ademhaling wordt rustig. Adem nog een paar keer diep in en uit en kom met je gedachten helemaal terug naar het hier en nu. Open wanneer je eraan toe bent je ogen.”  

Related Articles

Te veel groei met Ostara?

Te veel groei met Ostara?

Ritueel met eieren

Ritueel met eieren

Ritueeltips Ostara

Ritueeltips Ostara