Blog

Evenwicht met Ostara + visualisatie

Evenwicht met Ostara + visualisatie

Met Ostara zijn dag en nacht even lang. Dit moment wordt ook wel de lente-equinox genoemd. De zon staat op dat moment loodrecht boven de evenaar. Het duidt de start van een nieuw seizoen aan waarin de dagen op het noordelijk halfrond zullen lengen en de nachten steeds korter worden. 

De equinox is een moment van balans en evenwicht. Twee tegenstrijdigheden, dag en nacht, zijn dan voor een korte periode even lang. In jezelf kun je merken dat de energie van de winter, het naar binnen keren, de stilte en de rust, nu overgaat in die van de zomer. Dat je meer energie krijgt, de behoefte voelt om aan de slag te gaan of vaker naar buiten te trekken. De lente is wat dat betreft een overgangsperiode die je kunt inzetten om de rust en bezinning van de winter mee te nemen de zomer in. Juist vanuit die energie stappen gaan zetten richting je doelen zorgt ervoor dat je jezelf niet voorbij rent of alleen nog maar op je doel focust. Er blijft dan ruimte voor reflectie en af en toe stilstaan om te kijken of je nog wel op het juiste pad wandelt.

De onderstaande visualisatie kan je helpen om de balans daarin te behouden en je tegelijkertijd compleet te voelen als je aan je doelen werkt.

Je kunt de ingesproken versie hier terugvinden (via Youtube): Ingesproken meditatie

"Ga ontspannen zitten en haal een paar keer wat dieper adem.

Stel je dan voor dat je in een ei staat. Een groot ei van energie. Heeft dit ei een bepaalde kleur? Binnen dit ei is alles heel en compleet, er is eenheid. Er is geen begin of eind. Als je dit ei ervaart, voel je dat je onderdeel uitmaakt van het grotere geheel. Jouw ei staat in verbinding met anderen, met de aarde en met het universum. In dit ei ben je er gewoon, zonder verplichtingen en zonder twijfel. Ervaar hoe het is om dit ei om je heen te voelen.

Stel je voor dat je uit het ei stapt, de wereld in. Vanuit de eenheid van het ei ga je een wereld vol dualiteiten in. Tegenstellingen die je in het ei niet kon ervaren: warm en koud, hoog en laag, yin en yang, willen en moeten. In onze wereld zijn al die tegenstrijdigheden er en die kun je ook in jezelf ervaren. Misschien zijn er dingen die je van jezelf moet en dingen die je graag zou willen en soms zijn die met elkaar in conflict. In de wereld van dualiteiten kun je dingen willen die anders zijn dan hoe het nu is. Dan voel je je niet langer compleet, maar ga je op zoek naar iets om dat complete gevoel terug te vinden. Dat is niet goed of fout, dat is nou eenmaal hoe we in elkaar zitten. We willen graag groeien en ons ontwikkelen. Een bepaald pad bewandelen.

Wat is iets wat jij de komende tijd wil gaan bereiken? En hoe voelt het om nu op dit punt te zijn, in de wetenschap dat je je doel nog niet hebt bereikt?

Stap dan terug het ei in. Een plek van eenheid en compleetheid. Hoe is het om vanuit hier naar je doel te kijken? Voelt het anders? Is het mogelijk om je zowel heel te voelen, als bepaalde wensen of doelen hebben?

Weet dat je ook als je op weg bent naar een bepaald doel, op elk moment terug in dit ei kunt stappen. In heelheid en compleetheid. In de wetenschap dat je onderdeel bent van het grotere geheel, of je je doel nou wel of niet bereikt.

Neem nog even de tijd om dat te ervaren. Breng je aandacht dan terug naar je ademhaling en open wanneer je daaraan toe bent je ogen."

Related Articles