Blog

Loslaten met Samhain

Loslaten met Samhain

Na het loslaten van Mabon komen we met Samhain een diepere laag van loslaten tegen. Het draait minder om het loslaten van dingen die je het afgelopen jaar bent tegengekomen en meer om het transformeren van oude patronen of ideeën.

Bij Mabon zou je kunnen denken aan het loslaten van je voornemen om dagelijks te sporten. Daar begon je in het voorjaar enthousiast mee, maar het blijkt toch niet te werken voor je. Dan is Mabon een mooi moment om de balans op te maken en te kijken of je nog wel vast wil houden aan dat idee. Ook het loslaten van een relatie die voorbijgegaan is, een vriendschap, baan of huis past goed bij de energie van Mabon.

Bij Samhain gaan we een aantal stappen dieper en de energie van de natuur van dit moment nodigt je uit om die reis verder naar binnen te maken. Het loslaten van een oud patroon dat je als kind vertelde ‘dat je het toch niet kon’ en dat bij elke nieuwe stap die je wil zetten je tegenhoudt. Of de overtuiging dat je het eigenlijk niet waard bent om van gehouden te worden, waardoor je relaties telkens stroef lopen. Samhain is de tijd om dergelijke gedachten bloot te leggen en hen te transformeren. Het zijn vaak processen die meerdere Samhains nodig hebben om daadwerkelijk te doorlopen, want dergelijke denkbeelden zijn zo diep in onszelf opgeslagen dat ze onderdeel zijn geworden van je identiteit.

Vaak weten we wel welke gedachten ons belemmeren, zeker als we al langere tijd het pad van zelfontwikkeling bewandelen. Maar sommige houden zich schuil in onze blinde vlek. Samhain is een mooi moment om ze uit de schaduwen te halen en in het licht te zetten, om zo te ontdekken of je deze kant/gedachte/overtuiging wil houden of dat het tijd is om er afscheid van te nemen. Deze visualisatie kan je daarbij helpen.

Related Articles

Maskers met Samhain

Maskers met Samhain

Spinnenweb en Samhain

Spinnenweb en Samhain

Schaduwvisualisatie

Schaduwvisualisatie