Blog

Reisaltaar

Reisaltaar

Naast je natuurlijke reisapotheek kun je ook een reisaltaar samenstellen om mee te nemen. De inhoud hiervan kan, net als je altaar, verschillen per persoon. 

Sommige heksen nemen alleen een steen of een specifiek deck met tarot- of orakelkaarten mee en andere nemen een echt altaartje mee. Vaak bestaat zo’n reisaltaar uit een kistje of houten doos waarin je spullen zorgvuldig op kunt bergen. Een athame of staf past er niet in, maar wel een bergkristalpunt om de cirkel mee te trekken. Of een mini-replica van je staf, in de vorm van een tak of stokje. Voor elk element zou je een steen mee kunnen nemen of kleine kaarsjes/waxinelichtjes. Ook een afbeelding van de god en godin passen prima in zo’n reisaltaar. En natuurlijk kun je er specifieke reisattributen aan toevoegen, zoals een beeldje van reisgod Mercurius, een spreuk, een beschermende tijgeroog of salie om de ruimte waar je verblijft te zuiveren.

Deze foto mocht ik delen van een cursist: "Rechts mijn reisaltaar. Daar zitten basis dingen in als een wand, draak, zelfgemaakte kaarsjes, stenen, Sao palo. Deze zet ik ook neer in hotelkamer, slaapzaal of waar ik ben.
In het glas, links, zitten extra spulletjes die per reis kunnen variëren, stenen, spreuken, kruiden enz enz."

Related Articles

Wierook

Wierook

Heksenaltaar

Heksenaltaar

Staf

Staf