Jaarfeestkaarten

Maak je eigen altaarkaarten van vilt

Al jarenlang maak ik eigen viltontwerpen om mijn altaar en seizoenstafel mee aan te kleden. Afgelopen jaar ben ik begonnen met het maken van altaarkaarten. Elke kaart past bij een jaarfeest en is als zelfmaakpakket te koop (incl patroon, werkbeschrijving en het benodigde vilt). Je hebt verder alleen nog garen en dun karton nodig.

Een altaarkaart kost €14,50 incl verzendkosten. Bestel je er drie dan kosten ze €40,-
Image

Imbolc

Image

Samhain

Image

Ostara

Image

Midwinter

Image

Beltane

Jaarfeestkaarten

De drie lentekaarten zijn inmiddels af voor de jaarfeesten Imbolc, Ostara en Beltane. Ze vormen een mooie aanvulling wanneer je de lentefeesten op je altaar wil uitbeelden en zijn eenvoudig te maken.

Imbolc
Op de altaarkaart zie je Brigida, die het heilige vuur vasthoudt. Diep in de aarde liggen de wortelkindjes te slapen totdat het tijd is om tot bloei te komen. Op de achtergrond zien we schapen en lammetjes en naast Brigida komen de eerste sneeuwklokjes op.

Ostara
De godin Eostre staat op deze seizoenskaart centraal. Of je nou Ostara, de lente-equinox of Pasen viert: de symbolen passen bij allemaal. Dag en nacht zijn bij het begin van de lente even lang en weldra zullen de dagen langer zijn dan de nachten. Op de voorgrond zie je haasjes spelen in de heuvels en de eerste narcissen komen op.

Beltane
Op deze seizoenskaart staan de god en godin centraal. Hun huwelijk en samensmelting worden gevierd. De gehoornde god is te herkennen aan het gewei en in zijn lange druïdemantel nestelt een vogel met haar kroost. De godin draagt een kleurrijke bloemenjurk en houdt een staf met linten vast, verwijzend naar de meipaaldansen.

Ook de Samhainkaart en Midwinterkaart zijn nu te bestellen.

Samhain
Op deze kaart zien we de godin Hekate afgebeeld. Hekate is een Griekse godin die verbonden is met magie, de maan, de nacht en kruispunten. Ze roert in een grote ketel, symbool voor transformatie en vrouwelijke vruchtbaarheid. Haar andere hand is gericht op de hanger die ze draagt met pentagram, symbool voor hekserij en de vijf elementen. De pompoenen, vleermuizen en gekozen kleuren passen allemaal bij deze tijd van het jaar.

Midwinter
Op de kaart staat Santa Lucia afgebeeld. Geen godin deze keer, maar veel van de christelijke heiligen stammen af van godinnen uit de oudere culturen. Santa Lucia draagt een kaarsenkroon en heeft ook een kaars vast: het symbool voor licht en warmte. De dag is met Midwinter het kortst, maar weldra zal de zon weer meer te zien zijn en gaan de dagen lengen. De hulstblaadjes herinneren eraan dat niet alles in de herfst is afgestorven en dat het leven in de natuur blijft bestaan.

Wil je je verder verdiepen in de jaarfeesten? Klik dan op de onderstaande knop.