Hoestdrank
Om me heen zijn mensen flink aan het hoesten en daarom besloot ik in deze heksenkrant een recept voor hoestdrank te delen. Je kunt hoestdrank op verschillende manieren maken en met allerlei kruiden/specerijen.
Om me heen zijn mensen flink aan het hoesten en daarom besloot ik in deze heksenkrant een recept voor hoestdrank te delen. Je kunt hoestdrank op verschillende manieren maken en met allerlei kruiden/specerijen.
Gemberwortel is een veelgebruikt specerij in de Aziatische keuken. Het heeft een typische, scherpe smaak. Gember kun je het hele jaar door gebruiken bij allerlei spijsverteringsklachten.
Vorige week is er een pollenalarm afgegeven. Voor mensen die last hebben van hooikoorts is dit niet zo’n fijne periode: snotteren, rode en jeukende ogen of extreem niesen.
Volgens sommigen komt de naam Imbolc van het Oud-Engelse Oimelc af, oftewel ooimelk. De melk van ooien zit vol voedingsstoffen en als de voorraden na een gure winter opraakten, was dat een welkome aanvulling op het dieet van onze voorouders.
Hoewel er tegenwoordig flink geadverteerd wordt om te smeren, kan het toch zo zijn dat je na een dag buiten een warme, rode huid hebt van de zon. Je kunt hiervoor after sun gebruiken, maar er zijn ook tal van natuurlijke alternatieven.
In de winter, wanneer het buiten koud en guur is, kun je het beste gebruik maken van verwarmende kruiden. Kruiden die je bijvoorbeeld in glühwein terugvindt, zoals steranijs, kruidnagel en kaneel zijn dan erg geschikt.
De herfst staat weer voor de deur en dat betekent voor veel mensen naast vallende blaadjes ook een dalende weerstand. Gelukkig kun je met kruiden heel wat verkoudheden en griepjes voor zijn.
Wierook is verbonden met het element lucht en staat daarom traditioneel op het oosten van je altaar. Door kruiden of specerijen te verbranden komt rook vrij: letterlijk een soort zichtbare lucht.
In de vier afgelopen kranten waarin de elementen centraal stonden, schreef ik telkens een artikel over een bijpassend heksenattribuut. Zo past de athame bij lucht, de staf bij vuur, de kelk of ketel bij water en het pentakel bij aarde.